Oliver Knezović još jednom oslobođen optužbi za ubojstvo Vedrana Puljića u Širokom Brijegu

Županijski sud u Splitu donio je nepravomoćnu presudu kojom je Oliver Knezović oslobođen optužbi za kazneno djelo ‘Pokušaj ubojstva’ koje se odnose na tragični događaj od listopada 2009. godine kada je nastradao Vedran Puljić.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Županijskog suda u Splitu, sudac Zoran Ivanišević je u ponovljenom suđenju koje je održano u petak donio presudu kojom je Knezović ponovo oslobođen optužbi za pokušaj ubojstva. Sudac Ivanišević ponovo je donio oslobađaju presudu za pokušaj ubistva nakon što je Visoki kazneni sud Republike Hrvatske krajem rujna ove godine vratio ovaj slučaj prvostupanjskom sudu.

Naime, riječ je o predmetu koji se odnosi na navijačke sukobe u Širokom Brijegu četvrtog listopada 2009. Nakon tučnjave koja se dogodila kod stadiona u Širokom Brijegu, u pucnjavi je ubijen 24-godišnji Vedran Puljić, a povrijeđeno više osoba.

Knezović je, na osnovu ranijih priopćenja i tvrdnji, tijekom nereda uzeo službeni pištolj jednog od policajaca koji su osiguravali utakmicu i ispalio više hitaca. Nakon toga se prijavio u širokobriješku policiju, da bi kasnije pobjegao i u pratnji odvjetnika otišao u policijsku stanicu u Zagrebu.

Knezoviću se u početku sudilo za ubojstvo Vedrana Puljića i još šest pokušaja ubojstava, ali u rujnu 2017. Županijsko državno odvjetništvo u Hrvatskoj je nakon domaćeg vještačenja, izmijenilo optužnicu i izmijenjenom optužnicom ga teretilo za dva djela – pokušaj ubistva, ne navodeći koga i dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom.

U obrazloženju prvostupanjske presude, sudac Zoran Ivanišević je kazao da je više policajaca tijekom postupka svjedočilo da je Knezović pucao u smjeru ljudi, a ne u zrak kako se branio.

The post Oliver Knezović još jednom oslobođen optužbi za ubojstvo Vedrana Puljića u Širokom Brijegu appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju