17.7 C
Sarajevo
Čet, 08, 22

OBJAVLJEN SNIMAK UBISTVA TAMNOPUTOG MLADIĆA KOJEG JE POLICIJA U SAD-U USTRIJELILA SA VIŠE OD 60 METAKA

Snimak je objavila policijska stanica u Akronu, gradu u saveznoj američkoj državi Ohio, a na njemu se vidi kako najmanje peterica policajaca vrše potjeru za Jaylandom Walkerom koji je napustio svoje vozilo i bježao trčeći.

Šef policije u Akronu Stephane Mylett rekao je da ne zna koliko hitaca su policajci ispalili tokom potjere, a autopsijom je u Walkerovom tijelu pronađeno više od 60 metaka.

Mylett je kazao da je snimak Walkerovog ubistva šokantan i težak za gledanje, te je dodao da postoje dokazi da je Walker koristio pištolj iz svog vozila tokom saobraćajne potjere.

– Kada policajac donese najkritičniju odluku u svom životu i ubije nekoga, mora biti spreman da odgovara za svaki metak koji izađe iz cijevi njegovog pištolja – rekao je šef policije Mylett.

-

Policija je objavila i sliku pištolja u Walkerovom vozilu, kao i njegove lične stvari i tvrdi da je tamnoputi mladić pucao na policajce dok je bio u svom vozilu.

Walker je ubijen 27. juna ove godine u Akronu. U policijskom izvještaju se navodi da je do incidenta došlo nakon što je Walker zaustavljen zbog saobraćajnog prekršaja. Navodi se i da je policija tom prilikom ispalila više od 90 metaka.

Advokat Walkerove porodice Bobby DiCello izjavio je da je Walker u bolnicu odvezen vezanih ruku.

  • Dan nezavisnosti je vrijeme proslave, okupljanja sa prijateljima i porodicom. Nažalost, snažno osjećam da ovo nije vrijeme za proslavu koju predvodi grad – rekao je gradonačelnik Akrona Dan Horrigan.

Ubistvo tamnoputog mladića izazvalo je oštre reakcije u Akronu. Održani su protesti, a policajci uključeni u incident su poslani na prinudni odmor i pokrenuta je istraga o tom slučaju.

hayat.ba

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Amra
Amrahttps://www.tnt.ba
Amra voli da piše o ljepoti, to je opušta. Njeni savjeti o modi i šminaknju uvijek dobro dođu. Puno istražuje i čita. Ponosna je mama djevojčice i dječaka pa na zabavan način servira korisne informacije o trudnoći i odgajanju djece.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa