-1.1 C
Sarajevo
Ned, 01, 23

Obavijest o početku rada PET/CT uređaja u Poliklinici Vitalis Mostar

Od 3. studenog 2022. godine u Poliklinici Vitalis sa sjedištem u Mostaru u suradnji i uz podrušku lidera PET/CT dijagnostike u ovom dijelu Europe Poliklinike Medikol Hrvatska, nakon dugotrajnih priprema, edukacija u inozemstvu, osiguravanja pravnih, tehničkih i sigurnosnih standarda s radom kreće PET/CT uređaj.

PET/CT je jedna od najsuvremenijih dijagnostičkih metoda današnjice koja jednim snimanjem obuhvati i analizira cijelo tijelo. Dakle, umjesto nekoliko zasebnih pretraga, koje za pacijente iziskuju značajno duže vremena te dijagnostiku na više različitih mjesta PET/CT-om je to moguće učiniti u jednom aktu i na jednom mjestu.

Primarno se primjenjuje u dijagnostici zloćudnih bolesti, kliničkom praćenju bolesnika, procjeni proširenosti zloćudne bolesti kao i učinka liječenja. Nakon završenog liječenja PET/CT se koristi za otkrivanje povrata zloćudne bolesti i metastaza, te kao pomoć pri određivanju polja zračenja.

PET/CT se koristi i kod pojedinih neuroloških oboljenja poput rezistentne epilepsije, gubitka pamćenja i demencija. PET/CT se također primjenjuje za procjenuvijabilnosti srčanog mišića, dijagnostici upalnih bolesti velikih krvnih žila, kod sumnje na infekciju grafta, kao i kod febrilnih stanja kojima se unatoč svakoj drugoj dijagnostičkoj obradi ne može naći uzrok.

Prilikom izvođenja pretrage pacijenti su izloženi ionizirajućem zračenju koje je u medicinski prihvatljivim okvirima, a korist od pretrage višestruko nadmašuje njezinu potencijalnu štetnost.

Za PET/CT pretragu potrebno je imati opravdanu medicinsku indikaciju koju postavlja specijalist određene grane medicine, a pacijenti se mogu naručiti na broj telefona 063 012 022 ili putem e-mail adrese [email protected]

  • Europska energetska zajednica pokrenula postupak protiv BiH
  • Opozicija iz RS-a traži poništavanje izbora za nivo entitetskog predsjednika
  • Velež: Pantelić za minimalan, ali važan trijumf
  • Udruga građana ‘Nešto više’ uredila mostarska dvorišta
  • Pojačan promet vozila na pojedinim graničnim prijelazima
  SKANDAL U POLIKLINICI: RAZOTKRILI PREVARU SA ZUBIMA PACIJENATA, PA IH DOČEKALI IŠARANI AUTOMOBILI

Obavijest o početku rada PET/CT uređaja u Poliklinici Vitalis Mostar Dnevni.ba.

dnevni.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Amra
Amrahttps://www.tnt.ba
Amra voli da piše o ljepoti, to je opušta. Njeni savjeti o modi i šminaknju uvijek dobro dođu. Puno istražuje i čita. Ponosna je mama djevojčice i dječaka pa na zabavan način servira korisne informacije o trudnoći i odgajanju djece.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa