Njemačka pivovara proizvodit će pravo pivo u prahu

Neuzeller Klosterbräu, pivovara u istočnoj Njemačkoj, osmislila je način kako napraviti pivo u prahu koje, kada se pomiješa s vodom, ima okus kao originalno tvornički kuhano pivo! ….

Globalna industrija piva je golema, ali je i jedna od najmanje učinkovitih u svijetu. Prijevoz velikih količina piva punjenog u teške staklene boce diljem svijeta je skup, ali što ako ne morate to činiti na taj način?

Što ako bi neke od najpoznatijih svjetskih pivovara mogle isporučivati ​​pivo u obliku praha, a tvrtka primateljica morala samo dodati vodu?

Njemačka pivovara Neuzeller Klosterbräu tvrdi da je osmislila proces za pravljenje bilo koje vrste piva u prahu, uključujući alkohol i karbonizaciju. Sve što treba učiniti je dodati vodu i to na kraju bude obično pivo koje se danas proizvodi i pije u svijetu.

“To je prvo potpuno pivo u prahu na svijetu i moglo bi promijeniti svijet.” Dodajte vodu i dobit ćete pivo s punim okusom piva, uključujući alkohol i ugljični dioksid te pjenu. U principu, možemo proizvesti bilo koje pivo na svijetu koristeći metodu — tamni ale, svijetli ale, indijski pale ale, kako hoćete! “, izjavio je za Times Stefan Fritsche, generalni direktor pivovare

Fritsche je priznao da će pivopije najvjerojatnije isprva biti skeptični prema njihovom pivu u prahu, no istaknuo je da inovativni proizvod ne namjerava zamijeniti klasično pivo.

Uglavnom je osmišljen kao alternativa prekooceanskom transportu, jer “nema smisla uvoziti staklene boce, puniti ih njemačkom vodom i zatim slati pivo u Afriku ili Kinu ili bilo gdje”. U međuvremenu će njemačke pivovare najvjerojatnije nastaviti proizvoditi tradicionalno pivo za europsko tržište.

Neuzeller je navodno razvio svoj revolucionarni pivski prah u posljednje dvije godine, uz pomoć vladinih sredstava. Iako nije prvo pivo u prahu na svijetu, razlikuje se od svih drugih jer može sadržavati alkohol i karbonizirajući prah.

„Želimo puni okus piva. Imamo pjenu, već imamo okus piva. Želimo dodati ugljični dioksid u obliku praha. Želimo dodati alkohol u obliku praha”, rekao je Stefan Friče. “Sve to možemo učiniti s prahom. I, naravno, apsolutno je fascinantno da smo uspjeli.!”

Neuzeller Klosterbräu želi svoje pivo u prahu učiniti komercijalno dostupnim 2023.

izvor: Zanimobostidana.com

Molimo vas da internetski portali, ako kopirate originalni članak s naše stranice zanimljivosti dana, NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV. Hvala vam!

njemačka pivovara proizvodit će pravo pivo u prahu

zanimljivostidana.com

drugi upravo čitaju