NISAM ZNAO DRUGAČIJE DA ŽIVIM: Zvezdan Slavnić otvoreno u “Zadruzi” o noći kada je ubio čovjeka i ljubavi sa Ksenijom Pajčin

Emisija “Pretres nedjelje” je donijela emotivnu ispovjest  Zvezdana Slavnića, kako bi otkrio sve detalje njegovog života i ljubavi sa pokojnom pjevačicom Ksenijom Pajčin.

-Da li je istina da je to bila najveća ljubav u tvom životu? – pitao je voditelj na samom startu.

-Jeste bila najveća dječačka ljubav, ona je imala 17 godina, ja 16 godina. Godinu dana smo bili baš baš zajedno, poslije se to razvlačilo. Moja najveća dječačka ljubav – rekao je Zvezdan.

Ti si 1998. godine uhapšen, proveo si sedam godina. Šta se desilo te kobne noći? – pitao je Milan.

-Ja sam bio osuđen na deset godina, zbog ubistva, zabranjenog nošenja oružija i lake tjelesne povrede. Desila se velika tragedija. Ne bih želio da ulazim u neke sitnice, da moji ponovo proživljavaju sve to. Jednostavno se desila tragedija. Ništa to ne umanjuje moju krivicu nimalo, kajem se zbog toga, taj momak nije trebao da bude povreijđen, a kamoli ubijen. Ja sam tada imao 21 godinu. Mi smo tu stalno izlazili tamo. Otprilike smo imali naš separe, došlo je do nekih čarki, izašli smo napolje i desilo se šta se desilo. Mogu da potvrdim da Ksenija Pajčin nije došla tu, zbog nje se ništa nije desilo. To je bila jedna novinarska priča, pompa, da bude zanimljivije – rekao je Zvezdan.

-Da li je glumica Katarina Radivojević bila prisutna? – pitao je Milan.

-Bila je prisutna. Nismo bili u vezi, ona je bila u tom društvu gdje je bio ovaj pokojni mladić. Uhapšen sam poslije 14 dana, zato što kad se to desilo, ja sam pobjegao. Momak je bio na aparatima, otprilike sam iščekivao šta će da se desi. Kada sam saznao da je preminuo, bio sam uhapšen poslije nedjelju dana.Ja sam kriv za te stvari, sam život i način na koji sam ga živio. Ja bih nekoga ubio ili bio ubijen. Tako sam živio, takve su bile godine. Nisam znao drugačije da živim, što je bilo nenormalno. Za taj krst što nosim, znam šta se desilo te noći i znam da nije bila moja namjera da ubijem bilo koga. Ja se nikada nisam oglašavao. Možda grubo zvuči da kažem da sam bio “žrtveno jagnje”, ali je bilo, dijete poznatog roditelja, pa hajde da slomimo koplja na njemu. Ne ulazim u odluke suda, ali je ispalo da sam došao i ubio nekoga, tako piše, ali to nema apsolutno veze sa vezom. Jednostavno, znali su šta radim i kako se ponašam. Da sam bio sportista i da sam došao na vikend, ne bih razumio, ali sam razumio sada. Ne znam zašto je Ksenija umiješana u to, ja sa njom tada, sigurno, deset mjeseci nisam bio uopšte u kontatku. Kako je njoj bilo da nju stave u tu priču, a da nema veze? Ja sam to veče prvi put vidoo te ljude. Ne znam kome je pala ta ideja- rekao je Zvezdan.

-Da li si se ti bavio kriminalom?-pitao je Milan.

-Pa sad, bavio kriminalom. Ja sam se rodio sa srčanom manom, tako da nisam mogao da se bavim sportom. Tu su bili neki treninzi koji su zahtijevali dobru spremnost, tako da nisam mogao profesionalno time da se bavim. Poslije toga, došao je razvod mojih roditelja, ja sam ostao sa majkom. Ja sam iskoristio to što me je ona puštala, pa me je ulica povela – rekao je Zvezdan. Ja sam sa 15 godina bio na ulici već. Vrijeme je bilo takvo da ako želiš da izađeš napolje, morao si da držiš do sebe. Nije mogao svako da izlazi i da se ponaša kako je htio. Meni se kao klincu svidio taj adrenalin i da sam u to zagazio duboko – rekao je Zvezdan.

-Kada si uhapšen, da li si priznao ubistvo – pitao je Milan.

-Jesam, priznao sam. Pored toliko svjedoka, nisam ni gledao da se izvlačim – rekao je Zvezdan.

-Koliko ti je bilo teško što si tako ugrozio i ponizio ime slavong oca Moke Slavnića? – nastavio je Milan.

-Sada to mogu da kažem, jer sada kada sam malo odrastao, vidim koju je to težinu imalo, a tada to nisam tako shvatao. Ja sam bio u tom filmu, a on je išao, pa je išao. Njemu svaka čast, pozdravljam ga ovim putem i mogu da kažem da je stajao iza mene. Nije stao iza onoga što sam uradio, ali pošto je znao istinu, pa mu je možda bilo lakše i znao je da nisam ubica – rekao je Zvezdan.

(Express/ Pink)

NISAM ZNAO DRUGAČIJE DA ŽIVIM: Zvezdan Slavnić otvoreno u “Zadruzi” o noći kada je ubio čovjeka i ljubavi sa Ksenijom Pajčin Express.

express.ba

drugi upravo čitaju