Nikola Komazec: Sloboda je jedan od najvećih klubova u BiH

Tridesetčetverogodišnji napadač, Nikola Komazec, nakon osam godina se vratio u Premijer ligu Bosne i Hercegovine i ove sezone će igrati za tuzlansku Slobodu.

U razgovoru za zvaničnu klupsku stranicu, Komazec je kazao kako je jako sretan zbog toga što je stigao u Tuzlu.

''Jako sam sretan zbog dolaska u Tuzlu. Sloboda je jedan od najvećih klubova u BiH i, također, jedan velikan u bivšoj Jugoslaviji. U Slobodu sam došao zbog veličine kluba, tradicije, navijača, također i blizine mojoj kući, pošto sam poslije dugog niza godina odlučio vratiti se i biti bliže kući. Očekujem da ćemo zajedno da ostvarimo mnogo uspjeha i da ćemo da obradujemo naše navijače'', kazao je Komazec.

Podsjetimo, Nikola Komazec rođen je 15. novembra 1987. godine i u svojoj karijeri igrao je za čak 19 klubova. U Slobodu stiže iz Ayutthaya Uniteda, a prethodno je igrao i za Hajduk Kula, Petrolul, NK Maribor, Suphanburi FC, FK Sarajevo, Busan IPark, Haugesund, Pattaya Utd., Dinamo Batumi, South China, Smouha, Salam Zgharta, Pegasus, Bhayangkara, Southern, Kitchee, Kosice, Kasetsart FC. 

Sa Mariborom je bio prvak Slovenije u sezoni 2012./13. te je dva puta osvojio i Kup Slovenije. Naredne sezone je osvojio Kup BiH sa Sarajevom, a u sezoni 2019./20. je sa svojim klubom Kitchee osvojio prvenstvo Hong Konga. 

sport1.oslobodjenje.ba

drugi upravo čitaju