NESREĆA U BIH: ŽENA AUTOMOBILOM PROŠLA KROZ ZNAK STOP, ISTRČALA IZ VOZILA PRIJE NEGO JE NAIŠAO VOZ

nesreća u bih: žena automobilom prošla kroz znak stop, istrčala iz vozila prije nego je naišao voz

Kao što se može vidjeti na snimku Željeznica RS, vozač prolazi kroz znak stop, a nakon što se spustila rampa, ostaje na šinama, te izlazi iz auta, a potom nailazi voz i udara u vozilo.

Iz Željeznica RS ističu da je ovaj događaj izazvan nepažnjom vozača na putnom prelazu “Trinaesta” u Prijedoru, mogao izazvati katastrofalne posljedice.

  • Iznova vidimo da ni najsavremenije osiguran putni prelaz na prugama, ne može spriječiti nezgode i sačuvati živote, ukoliko ne postoji odgovornost i svijest svakog učesnika u saobraćaju, kada je u pitanju poštovanje zakonskih i saobraćajnih propisa. Željeznice Republike Srpske iznova apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, budu odgovorni prema sebi i drugima, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza i bezbejdno nakon prelaska pruge, nastave vožnju – navode iz ŽRS. 

Ističu da saobraćajni znak STOP mora biti dovoljan da se vozači zaustave prilikom nailaska na putni prelaz.

  • Približavanjem prelazu puta preko željezničke pruge, svi učesnici u saobraćaju dužni su prilagoditi kretanje vozila, kako bi se bezbjedno zaustavili ispred uređaja za davanje svjetlosnih znakova, kojima se najavljuje približavanje voza – dodaju iz Željeznica RS.

hayat.ba

drugi upravo čitaju