2.7 C
Sarajevo
Čet, 12, 22

NE KUPUJTE, NAPRAVITE SAMI Jetrena pašteta kojoj nećete moći odoljeti

Potrebno vam je:

– 175 g maslaca

– 450 g pilećih jetrica

– 2 crvena luka

– 1 mala kašika svježeg timijana

– 2 režanja bijelog luka

– 2 kašike brendija

– 2 male kašike ribljeg umaka ili temeljca od povrća

– svježe mljeveni biber.

Priprema:

Zagrijte 15 grama maslac u tavi dok se ne rastopi. Dodajte jetrice i pržite ih sedam-osam minuta. Sve ubacite u blender. Na istoj tavi rastopite još 15 grama maslaca, dodajte nasjeckani luk, timijan i bijeli luk.

Kad luk omekša, dodajte mu riblji umak i biber. Sve ubacite u blender, kao i ostatak maslaca. Miksajte dok pašteta ne bude glatka i gusta. Prekrijte folijom i prije posluživanja ostavite paštetu na 48 sati u frižideru.

 

 

aloonline.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Amra
Amrahttps://www.tnt.ba
Amra voli da piše o ljepoti, to je opušta. Njeni savjeti o modi i šminaknju uvijek dobro dođu. Puno istražuje i čita. Ponosna je mama djevojčice i dječaka pa na zabavan način servira korisne informacije o trudnoći i odgajanju djece.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa