25 C
Sarajevo
Pet, 08, 22

Nauči da hodaš! Balaševićeva kćerka otkrila koliko je teško živjeti sa invaliditetom!

nauči da hodaš! balaševićeva kćerka otkrila koliko je teško živjeti sa invaliditetom!

Kćerka Đorđa Balaševića u emotivnom tekstu koji je objavila na svom Facebook profilu, otkrila je koliko je teško živjeti sa invaliditetom i na kakve osude okoline često nailazi.

-Tamo negdje 2001. godine, kod Katedrale, uveče, 1. januara, grupa momaka pored kojih sam prolazila, u navijačku melodiju smjestila je stihove: “Nauči da hodaš! Je**te, nauči da hodaš! Nauči da hooodaaaš…” Jadna ja? Nisam. Par godina unazad od te večeri moji roditelji pitali su doktora koliko imam šanse da preživim: “Malo, nažalost.”

Moji roditelji su ga upitali: “Koliko malo? Je l’ ima bar jedan posto?”, a doktor je odgovorio: “Toliko, otprilike, ima.” Jadna ja što mi grupa frajera pjeva na ulici da naučim da hodam? Nisam. Ja sam prošla kroz pakao i izašla iz njega. Da li je ružno? Jeste. Da li je očekivano? Jeste. Da li je to bio jedini put za ove 23 godine da mi je neko dobacivao ili komentarisao hod? Nije. Samo je to bilo među prvim iskustvima sa ljudima u ovom novom životu. Kao osoba sa uočljivom fizičkom manom, rano naučiš da od deset ljudi, jedan će ti pokazati suosjećanje i razumijevanje. Za ostalih devet, tvoj problem je čist senzacionalizam. I to je tako. I “pakao je prazan, svi đavoli su ovdje” i “pakao to su drugi” i more drugih citata na istu temu od mnogo pametnijih od mene. Davno uočeno. Život me rano i dosta surovo naučio šta je pjesnik uočio dok je brojao ljude s krsta. Rekla bih sada hvala svima svojima, poznatim i nepoznatim, ali prepoznatim, osjećajnim, dobrim i normalnim, ali znam da njihova podrška nije usluga i zato neću, napisala je.

  PREŽIVJELA JE PAKAO U BRAKU! Potresna ispovijest Ivane Elektra

Jelena Beba Balašević doživjela je tešku saobraćajnu nesreću 1998. kada je  zadobila ozbiljne povrede vrata. Progonoze doktora su bile obeshrabrujuće, jer se pacijenti s takvim povredama skoro nikada ne oporave. Ipak, Beba je godinu dana poslije otišla kući hodajući.

Nauči da hodaš! Balaševićeva kćerka otkrila koliko je teško živjeti sa invaliditetom! Azra Magazin.

-

Sportska centrala

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Una
Unahttps://tnt.ba
Una je prava dušica. Voli modu, pazi na zdravlje. Često piše o zdravoj ishrani i sportskom načinu života. Prati edukativne, zanimljive i zabavne teme.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa