NASA je na Marsu fotografirala strukturu nalik na “zmajevu kost”.

NASA je otkrila bizarne strukture poput “zmajeve kosti” na Marsu koje izgledaju kao nešto što bi nazvali “marsovski zmaj” Fotografije koje je snimio marsovski rover Curiosity izgledaju …

pokazuju čudne objekte koji strše iz stjenovite površine Crvenog planeta.

Nalazi su snimljeni roverovom kamerom i ChemCamom 1. travnja, marsovskog dana Sol 3786, što je izazvalo burnu raspravu na internetu.

Nagađanja o tome što je prikazano na slikama kreću se od fosiliziranih ribljih kostiju do stvorenja nalik zmaju.! Drugi sugeriraju da su marsovski vjetrovi možda erodirali stijene tijekom dugog vremenskog razdoblja.

Astrobiologinja Nathalie Cabrol napisala je na Twitteru: “U 20 godina proučavanja Marsa, to je najbizarniji kamen koji sam ikad vidjela. Jedva čekam da dobijem mikroskopsku sliku ove čudne ‘kamene’.”

zmajeve kosti
“zmajeve kosti” na Marsu

Dok je druga osoba komentirala: “Stvarno čudno, nikad nisam vidio ovako nešto i gledam slike Marsa od misije Sojourner 1997.!”

Korisnik Twittera Martin Weil je rekao: “Mislim da je to vjetar. Kako jest, ako puše preko rastresitog pijeska dovoljno velik broj eona, svaki geometrijski oblik koji nam je poznat može se na kraju stvoriti. Trebamo samo strpljenja”, javlja Mirror

Doti je dodao: “Na zemlji bi to bila fosilna biljka, recimo grana jele ili riblja kralježnica, teško da bi to bio prirodni kamen.”

Dok je Liam Gunn napisao: “Sretan sam što vjerujem da su to leđa fosiliziranog marsovskog zmaja, sklupčanog na svom posljednjem počivalištu.”

"zmajeve kosti na marsu 2 uvećane
“zmajeve kosti” na Marsu uvećane

Ostala online nagađanja uključuju da ova čudna marsovska “kamena” izgleda kao riblji kralježak koji se lako raspada’, ‘riblji fosili’, ‘file skuše’ i ‘kostur nekog prapovijesnog bića’.

Imajte na umu da rover veličine automobila Curiosity istražuje krater Gale na Marsu od kolovoza 2012. u sklopu NASA-ine misije Mars Science Laboratory. Ciljevi misije uključuju istraživanje klime i geologije Marsa, kao i pripremu za ljudsko istraživanje. Gale je krater i vjerojatno nekoć jezero, promjera 154 km i procijenjene starosti od oko 3,5-3,8 milijardi godina.

Izvor: Zanimljivosti dana

Molimo vas da internetski portali, ako kopirate originalni članak s naše stranice zanimljivosti dana, NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV. Hvala vam!

zanimljivostidana.com

drugi upravo čitaju