Kupovna delicija iz naslova specifična je kako izgledom, tako i kombinacijom sastojaka. Dok jedemo ukusnu čokoladu, osjetimo hrskave lješnjake, ali i komadiće karameliziranog meda koji ovu čokoladu čine posebnom. Znate li da sličnu čokoladu vrlo lako možete napraviti i sami?
Uz malo truda i za samo pola sata možete pripremiti toblerone poput onih originalnih!
Sastojci:
300 g čokolade
300 g lješnjaka
3 jaja
300 g maslaca
300 g keksa
300 g šećera
priprema:
1. Karamelizirati 200 g šećera i dodati 200 g prženih lješnjaka. Izmiješati, izliti u podmazan pleh i ostaviti da se ohladi.
2. Ostatak šećera pjenasto umutiti s jajima.
3. Posebno umutiti puter i sjediniti sa jajima, dodati otopljenu čokoladu i 100 g mljevenih lješnjaka.
4. Karamel od lješnjaka izdrobiti i dodati u smjesu pa dodati mljeveni keks.
5. Masu dobro izmiješati da se sve dobro sjedini i sipati u kalupe.
6. Ostaviti u hladnjaku da se stegne.
Izvor: gastro.24sata.hr
Naslovna fotografija: Tamas Pap / Unsplash
The post Napravite Toblerone kod kuće: Ovom okusu nećete moći odoljeti appeared first on City Magazine.
citymagazine.danas.rs