-3.1 C
Sarajevo
Sri, 02, 23

Nana Džejle Ramović: Svi smo se molili da se rodi sin, a rodi se naša Džejla

Nana Džejle Ramović: Svi smo se molili da se rodi sin, a rodi se naša Džejla

Džejla Ramović, pobjednica „Zvezda Granda“, plijeni pažnju javnosti svojim pjevanjem, izgledom, ali i porodicom. Više puta je isticala da joj je porodica najveća podrška, uz nju su sve vrijeme mama Edita, otac Sanin i dvije starije sestre Šejla i Lejla.

Šejla je jedna od najpopularnijih influenserica na ovim prostorima, a Lejla, koja je, također, aktivna na društvenim mrežama, nedavno se zaručila i uskoro će stati pred matičara.

Svoju ljepotu Džejla i njene sestre naslijedile su od mame Edite, a sada je u javnost isplivala informacija da Editina mama Advija Herenda, također, ima jedan talent – ona piše poeziju.

– Moja nana pjesme piše cijeli život. To je njena strast. Nema svoju knjigu, ali je pjesme objavljivala u zbirkama zajedno s drugim autorima. Veoma sam ponosna na nanu, ali, nažalost, nisam naslijedila taj njen talent – rekla nam je Džejla.

Advija Herenda otkrila je za „Avaz“ da je počela pisati u trećem razredu osnovne škole.-Dobili smo zadatak da napišemo pjesmu o zavičaju. U istom času sam je napisala i objavljena je u „Malim novinama“. To mi je dalo vjetar u leđa i otad sam zavoljela poeziju. Do današnjeg dana pišem povremeno, a inspiraciju pronalazim svuda oko sebe. Imam oko 2.000 svojih autorskih pjesama i jedan neobjavljen roman, koji uskoro planiram objaviti s još dvije spremljene zbirke. Izdala sam oko 25 zajedničkih zbirki s piscima iz naše zemlje, regiona i cijelog svijeta – otkrila je Herenda.

  Edis Mulalić: Ovdje smo gdje smo jer smo tim

Prije nekoliko dana na svom Facebook profilu objavila je vijest da je njena pjesma „Mi smo sada samo uspomene“ objavljena u antologiji svjetskih pjesnika „Odyssey“.

Knjiga se već nalazi u svim knjižarama „Amazona“.

Na svoje unuke Džejlu Ramović i Džejlanu Herendu, koja je prošle godine pobijedila na muzičkom šouu „Zvijezda možeš biti ti“, veoma je ponosna.

-One su moj ponos, bez obzira na to što su pobjednice. Pisanjem se u mojoj porodici više niko ne bavi, jer su pretežno u muzičkim vodama, od muža sina i njih dvije – kaže penzionerka iz Goražda.

AVAZ/PRESS

pressmediabih.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Una
Unahttps://tnt.ba
Una je prava dušica. Voli modu, pazi na zdravlje. Često piše o zdravoj ishrani i sportskom načinu života. Prati edukativne, zanimljive i zabavne teme.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa