NAKON ŠEST SEDMICA POTRAGE PRONAĐENO TIJELO NESTALOG TINEJDŽERA: BIO JE TAKO DIVAN DJEČAK

Kieran Williams (18) pronađen je mrtav u Sunderlendu 2. juna, nakon opsežnih pretraga koje su uslijedile pošto je nestao 18. aprila.

Mladići, obojica devetnaestogodišnjaci, uhapšena su i optužena za ubistvo.

Oni bi danas trebalo da se pojave pred sudijama za prekršaje u Južnom Tinesideu.

Još dva muškarca, starosti 20 i 28 godina, i jedna žena od 46 godina, takođe su uhapšeni u vezi sa istragom.

Uzbunu je prva podigla Kieranova porodica nakon što se nije vratio kući.

NAKON ŠEST SEDMICA POTRAGE PRONAĐENO TIJELO NESTALOG TINEJDŽERA: BIO JE TAKO DIVAN DJEČAK

Policajci su vršili ispitivanja od vrata do vrata, pretraživali nadzorne kamere i analizirali telekomunikacione podatke u pokušaju da pronađu Kierana.

Nakon sumornog otkrića u četvrtak, policija je obavijestila njegovu porodicu da je mladić mrtav.

  • Naše misli ostaju sa Kieranovim voljenima. Tokom proteklih nekoliko sedmica sprovodili smo opsežne istrage o nestanku i sumnji na ubistvo Kierana i želio bih da se zahvalim svima na strpljenju i saradnji. Takođe želim da iskoristim ovu priliku da se zahvalim timu službenika i osoblja koji neumorno radi na ovom slučaju, kao i svima koji su nam pružili informacije da pomognu u našim istraživanjima – rekao je inspektor policije Mat Still, policajac koji vodi istragu o Kieranovom nestanku.

Motiv ubistva, za sada, nije poznat.

  • Sada kada su podignute optužnice protiv ove dvojice osumnjičenih, zamolio bih javnost da se uzdrži od bilo kakvih spekulacija, kako na društvenim mrežama tako i u široj zajednici, koje bi mogle ugroziti pravni postupak – dodao je.
nakon šest sedmica potrage pronađeno tijelo nestalog tinejdžera: bio je tako divan dječak
NAKON ŠEST SEDMICA POTRAGE PRONAĐENO TIJELO NESTALOG TINEJDŽERA: BIO JE TAKO DIVAN DJEČAK

Williamsu su odata srceparajuća priznanja na Facebooku.

  • Imam sjajne uspomene na Kirana kada je bio u školi Ashbrooke! Divan momak sa toliko potencijala! Misli su sa njegovom porodicom u ovom užasnom trenutku! – jedna osoba je napisala.
  • Slomljeno mi je srce. Provela sam sedmice gledajući svaku osobu pored koje sam prošla da vidim da li je to on. Bio je tako divan da je čak ostavio 5 funti kada se prikupljao novac za mene u školi kada sam otišla na porodiljsko odsustvo. On je zaista bio dobro dijete – objavila je još jedna osoba, piše Telegraf.

Treća osoba je napisala: “Poznavao sam ga samo kratko, ali sam čak i za to vrijeme vidio da je dobar dečko. Nadam se da će njegova porodica dobiti odgovore koje zaslužuju”.

hayat.ba

drugi upravo čitaju