MUŠKARAC UKRAO AUTOMOBIL U ČAPLJINI, PA SE SAKRIO U ŠUMU

muškarac ukrao automobil u čapljini, pa se sakrio u šumu

Na lice mjesta upućena je patrola policije, te je pregledom video nadzora utvrđeno da se navedeno vozilo udaljilo prema Mostaru. S navedenim upoznati uposlenici PS Buna, OC MUP-a HNK i dežurni OKP PU Čapljina. Provjerom nadzornih kamera utvrđeno je da je vozilo, nešto prije prijave prošlo kroz Mostar, te se uputilo prema sjeveru.

Patrola policije Policijske stanice Jablanica uočila je vozilo, a vozač istog nije stao na znak patrole, a nakon čega na scenu stupa prava akcija potjere. Vozač ukradenog vozila je stao u mjestu Paprasko između Konjica i Jablanice, te pobjegao u šumu ostavivši vozilo pored ceste.

Pretragom terena od strane pripadnika jablaničke policije pronađen je i lišen slobode A.H. (24) iz Jelaha koji je upravljao otuđenim vozilom, na sebi je imao povrede zadobivene od kretanja kroz šipražje, a tom prilikom je i jedan od policajaca zadobio lakše povrede uslijed kretanja nepristupačnim terenom.

Od strane policijskih službenika izvršen je uviđaj na licu mjesta, a vozilo je vraćeno vlasniku. A.H. je u 1 sat predat djelatnicima policije u Čapljini, a o svemu je upoznat nadležni tužilac.

The post MUŠKARAC UKRAO AUTOMOBIL U ČAPLJINI, PA SE SAKRIO U ŠUMU first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

drugi upravo čitaju