MLADA DOKTORICA PREŽIVJELA, DIJETE ROĐENO MRTVO: JEZIVA SAOBRAĆAJKA, LJEKARI REANIMIRALI BEBU SAT VREMENA

U jednom od automobila je bila trudnica koja je izgubila bebu uprkos borbi ljekara.

  • Nesreća se dogodila pola kilometra od izlaska iz Kladova, u pravcu za Negotin, na krivini. Iz Kladova je u jednom automobilu krenulo četiri osobe. Prema prvim informacijama, iz pravca Negotina u autu je bio samo vozač, stariji čovjek, koji je izgubio kontrolu nad volanom i sa bočne strane udario u automobil koji je išao iz Kladova. Od siline udarca automobil iz Kladova je sletio u jarak – saznajemo nezvanično od nadležnih.

Kladovski automobil vozio je vatrogasac M.Č., star tridesetak godina. Njegova supruga, doktorica u Zdravstvenom centru Kladovo, sjedila je iza suvozača.

  • Kada je automobil sletio u jarak, bukvalno svi koji su bili u kolima su pali i prignječili trudnu doktoricu J.Č. Za par minuta su stigli policija i dva vozila hitne službe i odmah prebacili povrijeđene u bolnicu. Mladu trudnu doktoricu su hitno prenijeli u salu i krenuo je carski rez. Ali, čim su je otvorili počela je da šiklja krv. U salu su jedan za drugim uletjela četiri doktora. Uspjeli su da spase koleginicu, ali je bebica izvađena bez ikakvog znaka života. Inače, bebica je u stomaku majke bila osam mjeseci, a samo 12 dana je dijelilo da uđe u deveti mjesec. Punih sat vremena ljekari su animirali bebu, pokušavajući na sve načine da je ožive, ali nažalost bez uspjeha. Nakon urađenog carskog reza, mlada žena je odmah prebačena za Beograd – saznaje Kurir nezvanično od izvora bliskog istrazi.

U beogradskoj bolnici odmah je urađen snimak ultrazvukom i konstatovano je da je carski rez urađen perfektno, s obzirom na povrede. Kladovski ljekari uspjeli su da spase život mlade koleginice i da prilikom carskog reza, i borbe za život mlade žene, sačuvaju matericu, tako da ova mlada žena u budućnosti može imati djecu.

  • Ortoped je četvoro povrijeđenih poslao za Niš, putnike iz Kladova i djeda koji je udario u njihovo vozilo. Muž mlade doktorice, koji je vozio auto, srećom nije zadobio ozbiljne povrede, osim modrica, nagnječenja, ogrebotina. Njegova supruga se sada osjeća dobro, ali gubitak bebice ostavit će vječni ožiljak ovom mladom bračnom paru – kaže izvor za Kurir.

hayat.ba

drugi upravo čitaju