Mekano meso u slasnom sosu

Meso je mekano, umak bogat, a recept za pripremu jednostavan.

Sastojci:

  • 500 g gljiva,
  • 300 g junetine,
  • glavica crnog luka,
  • 2 mrkve,
  • lovorov list,
  • 1 dl soka od paradajza,
  • 2 kašike brašna,
  • so, biber,
  • 2 kašičice mljevene paprike.

Priprema:

Propržite luk na ulju. Kad postane staklast, dodajte mljevenu papriku, mrkvu i meso isječeno na kockice. Dolijte čašu vode i dinstajte oko pola sata pa dodajte isječene gljive. Začinite prema ukusu.

Kad gljive puste vodu, dodajte još malo vode i sok od paradajza. Pred sami kraj, umiješajte brašno umućeno s malo vode i ostavite još 2-3 minute da kuha.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

drugi upravo čitaju