Megdan: Poznato ko će imati glavnu ulogu u filmu Đorđa Balaševića

megdan: poznato ko će imati glavnu ulogu u filmu đorđa balaševića

Pjesma Đorđa Balaševića, Čovek sa mesecom u očima, koju je snimio 1993. godine dobiće svoj poseban film pod imenom Megdan.

Glavnu ulogu igrat će srbijanski glumac Vojin Ćetković.

Aleksa Balašević je otkrio da je izbor glavnog glumca bila želja njegovog oca.

“Vojin Ćetković je Čovek sa Mesecom u očima. Đoletova želja, velika… I jedina očigledno ispravna odluka. Rekao mi je ‘Znaš kako, nije svijet baš premali kao što nekom odgovara. A ni ja nemam vremena da zalazim da li bi neko sa nekog Grenlanda ili Seula to bolje izveo, Vojin je naš, pjesma je naša ja tog lika zamišljam tako, ne mogu drugačije.

Teško je tu pjesmu odslušati, a kamoli ulogu izvesti, Ćetko mi se uvijek činio da one preteške stvari prihvata kao izazov, i da to poslije ne prebacuje već čuva u nekom svom trofejnom folderu”, napisao je Aleksa na svom Instagram profilu i dodao:

“On pogledom može svašta da proizvede, mislim da mu neće biti problem da proizvede i taj mjesec. On je ogroman glumac, ali prije svega je ono šta ćeš veoma rijetko sresti, on je od onih ljudi sa kojima može čovjek da sjedne….

Uloga iz tatine pjesme Čovek sa Mesecom u očima u filmu predstavlja ratnog veterana trenutnog borilačkog trenera koji jedino u sportu vidi 1% želje za životom. U pjesmi, knjizi i tatinoj istinitoj priči on ima različita zanimanja. Nije ovo samo filmska uloga već i most, most između svih gradova i država u regionu a i u svijetu, most koji nosi poruku da je za normalnog čovjeka svaki rat izgubljen… Od Vukovara do Hirošime, Bejruta… Nek barem na sekund umiri region, a kamoli svijet. Snimanje je počelo u Srbiji, preko Slovenije završavamo u Moldaviji. Hvala svjetskom reditelju i ko-producentu Todoru Chapkanovu na svemu”, zaključio je mlađi Balašević, piše Blic.

radiosarajevo/press

pressmediabih.com

drugi upravo čitaju