13.8 C
Sarajevo
Pet, 12, 22

Marinada za piletinu od jogurta

Uz malo mašte i par prijedloga, možete pred svoje najmilije servirati ručak u stilu vrhunskog kuvara. Umjesto da cijelo pile ispečete u rerni i rizikujete da razočarate svoju porodicu, poslužite se malim trikom koji meso čini sočnim i ukusnim. Prelijte ga začinjenim jogurtom i nećete vjerovati kojom brzinom se jednostavno jelo pretvara u fantastično.

Potrebno:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 šolja grčkog jogurta
  • 1 limun – iscjeđen sok i narendana korica
  • 1 kašika čilija u prahu
  • 2 kašičice kima
  • 1 kašika bijelog luka u prahu
  • ½ kašičice karija u prahu
  • 1 kašičica soli
  • ½ kašičice svježe mljevenog crnog bibera
  • 4 komada piletine (batak i karabatak)

Priprema:

Zagrijati rernu do 250 stepeni. Pleh obložiti aluminijumskom folijom i poprskati je sprejom protiv lijepljenja. U posudi srednje veličine sjediniti maslinovo ulje, jogurt, sok i koricu od limuna, čili prah, kim, bijeli luk u prahu, kari, so i biber. Sve dobro izmješati.

Pileće mesto staviti na pleh i svaki komad obilno preliti napravljenom marinadom. Staviti u rernu i peći dok ne postane zlatno braon boje, oko 35 minuta. Služiti dok je toplo.

aloonline.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Supported by TNT Grupacija
Amra
Amrahttps://www.tnt.ba
Amra voli da piše o ljepoti, to je opušta. Njeni savjeti o modi i šminaknju uvijek dobro dođu. Puno istražuje i čita. Ponosna je mama djevojčice i dječaka pa na zabavan način servira korisne informacije o trudnoći i odgajanju djece.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa