Mara objavio spot za pjesmu ‘Jutro’

Sanel Marić Mara objavio je novi spot za pjesmu ‘Jutro’, koja se nalazi na njegovom albumu ‘Pure’ objavljenom u rujnu prošle godine. Pod redateljskom palicom Amira Grabusa ‘Jutro’ je poprimilo novu harmoniju slike i zvuka stvarajući prepoznatljivi umjetnički izričaj ovog mostarskog kantautora.

-Naš prijatelj, režiser, Amir Grabus, ovaj put nam predstavlja novi video za pjesmu ˝Jutro˝s još friškog albuma ˝PURE˝. Video je sniman po hercegovačkom kršu, ulicama Mostara i u prostorijama OKC Abrašević. Amir je istrajao na tome da preslika neke od fotografija iz moje glave koje sam mu uspio ispričati, još dok sam nekad davno radio na ovoj pjesmi. Moram kazati da je pored svih tih priča i slika uspio povezati cjelinu i unutar svega unjeti sebe i stvoriti kompletnu harmoniju slike i zvuka. Uradio je nevjerovatan posao i još jednom pokazao da umjetnost postoji i da još uvijek traje, kazao je Mara, koji se ovom prilikom zahvalio svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog videa.

-Hvala svima koji su učestvovali i koji su na bilo koji način doprinjeli na ovom divnom umjetničkom putovanju kroz snove, kazao je Mara.

mara objavio spot za pjesmu ‘jutro’
Mara objavio spot za pjesmu ‘Jutro’
mara objavio spot za pjesmu ‘jutro’
Mara objavio spot za pjesmu ‘Jutro’
mara objavio spot za pjesmu ‘jutro’
Mara objavio spot za pjesmu ‘Jutro’

Spot za ‘Jutro’ objavljen je na Svjetski dan poezije, 21. 3., a Mara će povodom tog dana večeras od 20 sati održati mali koncert u Klubu knjige Ivo Andrić u Mostaru.

Publika će uz Marine autorske stihove tako moći slušati i uglazbljenu pisanu riječ velikana poezije poput Maka Dizdara, Alekse Šantića, Safvet Bega Bašagića, Antuna Branka Šimića, Ive Andrića, ali i novog vala pjesnika poput Marka Tomaša, Mehmeda Begića, Gorana Karanovića…

Mara je dosad snimo albume Kroz, Funkcija života u e – molu,Vasduh, Kovilje i nedavno objavljeni Pure, kao i dosta singlova poput Pismo nikome, I gdje da sada odem, Ruke, te nekih starijih poput S pričom ulišće i vjetar, Planine Paname…

U videu: Ishak Marić, Zara Marić, Nena Sesic Fiser, Aleksandra Savić, Jasmir Slijepčević Boske, Dario Lukić, Sanel Marić Mara.

HVALA: Ahmed i Amila Voloder, Nena Sesic Fiser, Aleksandra Savić, Aida Marić, Zara Marić, OKC Abrašević, Đenan Behmen Nani, Husein Oručević, Jasmir Slijepčević Boske.

<strong>Mara objavio spot za pjesmu ‘Jutro’</strong> Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju