5.5 C
Sarajevo
Čet, 12, 22

MANEKENKA DRŽANA KAO ROBINJA: PRISILJAVAO JE NA INTIMNE ODNOSE PROTIV VOLJE

  • Nisam to prije prijavila zbog straha: taj čovjek je ponovio da će me ubiti ako odlučim progovoriti. Prijetio je da će mi uništiti porodicu. A u slučaju da pobjegnem zakleo se da će poslati nekoga da me potraži”, rekla je manekenka za Corriere della Sera.

22-godišnju manekenku, brazilske nacionalnosti i italijanskog porijekla, brani advokat Alexandro Maria Tirelli koji kaže: “Nadam se da će istražitelji što prije izvršiti zapljene potrebne za pribavljanje dokaza. Moramo rasvijetliti ovu strašnu priču.” Manekenka je ispričala kako ju je proganjao 42-godišnji PR manager odnosno stručnjak za odnose s javnošću s kojim je živjela i bila u vezi. U svojoj prijavi manekenka spominje zabave na bazi droge i seksa, premlaćivanje, prisiljavanje na odnose s drugim muškarcima koji su ponekad plaćali, a ponekad nisu; navodi prijetnje, ozljede nosa zbog velikih količina kokaina, agresiju. Spis je od jučer kod zamjenice državnog advokata Letizije Mannelle, koja će slučaj proučiti te dodijeliti tužitelju kako bi istraga mogla početi, piše Corriere della Sera.

  • Nedavno sam se tek nakratko vratila u Milano. Bila sam u agenciji za koju sam radila, razgovarali smo o poslu: moj book treba ažurirati, dugo nisam radila …”, ispričala je manekenka.
    Sada živi u jednoj evropskoj prijestolnici.
  • Snimam s fotografima, i čim moj novi book bude spreman, počet ću snimati za agencije. To je moj cilj, stvarno se nadam da ću pronaći snagu”, rekla je manekenka za Il Corriere della Sera.
  UPOZORENJE IZ AMERIKE: PUTIN RAČUNA NA POMOĆ BALKANSKIH PRIJATELJA U RATU, ONI SE POVEZUJU SA ALEKSANDROM VUČIĆEM

Ucjenjivao me snimkama

  • Pokušavam vratiti svoj život. Usredotočiti se na sebe, vratiti se svojoj rutini koju sam imala prije nego što se sve ovo dogodilo. Počela sam studirati na internetskom univerzitetu, da bih jednog dana diplomirala marketing, trebat će mi kad više ne budem model … Ali još uvijek se borim s nesanicom, patim od tjeskobe, stalne tjeskobe. Proživjela sam određeno vrijeme ne shvatajući šta se događa… Dao mi je benzedrin (amfetamini). Pričao mi je o seksualnim odnosima kojih se nisam uopće sjećala … Puna sam srama i osjećaja krivnje. Čim porazgovaram s tužiteljima objasnit ću im da me jako dugo, i to je razlog što prije nisam tražila odvjetnika ili nisam izašla iz te kuće, bilo sram … Sramila sam se i pomislila, možda sam čak bila duboko uvjerena, da sam jedina odgovorna jer me on,  vrlo vješt u psihološkoj manipulaciji, natjerao da vjerujem u to … Bila sam potpuno podređena, bila sam potpuno otuđena od stvarnosti… Tu je bio i problem privatnih snimki. Snimao me tokom seksualnog odnosa s njim. Snimke su bile oružje, odnosno još uvijek jesu: nekoliko puta je rekao da će ih poslati mojoj majci u Brazil, ili da će ih poslati mojim kolegama. Sigurna sam da je snimkama ucjenjivao i prethodnu djevojku”, ispričala je manekenka.
  • On se drogirao preda mnom i govorio mi da bih se da sam uzela drogu osjećala bolje, moj život bi bio lakši … Ali danas se ne drogiram. Nisam stekla ovisnost: drogirala sam se na njegovo inzistiranje”, ispričala je mlada žena koja je nakon bijega iz Milana promijenila broj mobitela.
  ŽIVOT I SMRT ŽENE KOJA JE KRALJICOM POSTALA SASVIM SLUČAJNO

Nasilje, uvrede, prijetnje

  • Ne znam kako, ali prije nekoliko sedmica uspio je saznati moj novi broj mobitela i počeo je pisati poruke izvinjenja naizmjenice s novim prijetnjama. Dok sam bila u Milanu njegovo je raspoloženje prelazilo naglo iz smirenosti u ljutnju. Znao me vrijeđati, uzeo bi nož i približio mi ga licu, pretukao me, vrištao… Često je  govorio: samo ako me ubije, njegovo postojanje bi imalo smisla”, priča nesretna manekenka.

Bila je prisiljena na prostituciju.

  • Na početku je dovodio ljude kući i uvijek zagovarajući otvorenost prema svakoj vrsti iskustva, nakon obilne konzumacije kokaina svi bismo završili u spavaćoj sobi… Ponekad sam bila plaćena za seks… Sav novac tako zarađen do zadnjeg centa dala sam njemu: 15 hiljada eura. To je prokleti novac”, nadodaje manekenka.
  • Manekenstvom sam se počela baviti u Brazilu u dobi od 18 godina. Radim ovaj posao samo četiri godine, ali već sam proputovala svijet. Italijanskog sam porijekla, a 2021. godine odlučila sam uzeti italijansko državljanstvo i doći u Milano. Jedna poznanica mi je preporučila tog čovjeka iz našeg ambijenta kako bi me podržao u poslu. Isprva sam odsjela u hotelu, a zatim sam se preselila u njegov stan. U međuvremenu smo započeli vezu”, ispričala je manekenka za Corriere della Sera.

hayat.ba

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Amra
Amrahttps://www.tnt.ba
Amra voli da piše o ljepoti, to je opušta. Njeni savjeti o modi i šminaknju uvijek dobro dođu. Puno istražuje i čita. Ponosna je mama djevojčice i dječaka pa na zabavan način servira korisne informacije o trudnoći i odgajanju djece.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa