Ako ste obožavatelj čokoladnog pudinga, ali ne volite dodatne kalorije koje unosi u vaša bedra, isprobajte ovu zdravu zamjenu sa samo dva sastojka.
Ljekovita svojstva japanske jabuke ili kakija poznata su od davnina. Istočna medicina ga priznaje ljekovitim i vjeruje da regulira energiju u tijelu. Preporučuje se kao energetski bogata hrana kod opće slabosti organizma, kao i za jačanje imuniteta. Odlična je zimnica i u trgovinama je možete pronaći do početka siječnja, a od nje možete napraviti ukusan zdravi slatkiš.

Japanski puding od jabuka i kakaa
Imamo brzi recept za “lažni” puding od čokolade koji nije potrebno termički obrađivati, a potrebna su vam samo dva sastojka – japanske jabuke i kakao.
Trebat će vam (za jednu porciju):
- 2 japanske jabuke
- 4 ravne kašike kakao praha
Pogledajte ovu objavu na Instagramu
priprema:
Jabuke ogulite i očistite, nasjeckajte na manje komade i stavite u blender. Dodajte kakao i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Poslužite ohlađeno u zdjelicama za puding. To je to!
Bilješka:
Japanska jabuka, koja se uglavnom nalazi u našem podneblju, koristi se za jelo omekšana, ne tvrda, puna tanina i gorka. Ako je plod japanske jabuke tvrd kada ste ga kupili ili ubrali, ostavite ga na sobnoj temperaturi 4-5 dana dok potpuno ne omekša sa svih strana.
Naslovna fotografija: Shutterstock
The post Lažni čokoladni puding sa samo dva sastojka: Bez kuhanja, bez pečenja i bez lijepljenja za butove appeared first on City Magazine.
citymagazine.danas.rs