Krijumčarenje živog albino aligatora u koferu!

Njemački carinici uhvatili su američkog turista kako krijumčari metar dugog albino aligatora na letu iz Njemačke za Singapur.

Njemački inspektori za pokolje otkrili su i bili šokirani kada su vidjeli aligatora na rendgenskoj snimci prtljage u međunarodnoj zračnoj luci München u Bavarskoj u rujnu…

Carinski inspektori otkrili su da je rijedak bijeli aligator bio umotan u skučeni kovčeg te da je bio sklupčan i gotovo u cijelosti umotan u prozirnu foliju s malom rupom kako bi mogao disati.

Protiv 42-godišnjeg putnika koji je pokušao prokrijumčariti (prokrijumčariti) životinju – albino aligatora, pokrenuta je kriminalistička obrada. Dok je uhvaćeni aligator odveden u utočište za gmazove u Münchenu.

Inače, u Aziji kupci mogu kupiti bijele albino aligatore po iznimno visokim cijenama od 75.000 eura naviše, prenosi njemački Bild

albino aligator u koferu
albino aligator u koferu

Čin ilegalne trgovine divljim životinjama je unošenje životinjskih vrsta u ili iz zemlje bez dopuštenja. To je prekršaj prema Zakonu o ugroženim vrstama (uvoz i izvoz) (ESA).

U Singapuru se prijestupnici mogu suočiti s do 2 godine zatvora i/ili novčanom kaznom do 50.000 dolara za ilegalnu trgovinu divljim životinjama.

No, ESA bi trebao biti izmijenjen, što znači da će se neki prijestupnici suočiti s većim kaznama. Zbog toga će maksimalna zatvorska kazna porasti s 2 godine na 6, a kazna će porasti na 100.000 dolara po prokrijumčarenoj vrsti, piše dailymail

Korporacije koje trguju životinjama također će se suočiti s većim kaznama od pojedinaca

Glavni carinski ured Münchena je u priopćenju rekao:

“Carinski službenici zaplijenili su živog albino aligatora 25. rujna 2022. u zračnoj luci München. Prilikom provjere prtljage službenici osiguranja otkrili su neobičnu rendgensku snimku. Odmah su obavijestili carinike koji su nakon otvaranja kovčega pronašli živog bijelog aligatora zamotanog u plastičnu foliju. Carinici su zajedno s veterinarom oslobodili životinju i preuzeli prvu pomoć.”

Izvor: Zanimljivodana.com

Molimo online portale. Ako kopirate originalni članak s naše stranice, NAVEDITE NAS KAO IZVOR. Hvala!

zanimljivostidana.com

drugi upravo čitaju