-3.1 C
Sarajevo
Sri, 02, 23

KONOBARICA: DJECA VRIŠTE, TRČE, OMETAJU GOSTE, A RODITELJI NE TRZAJU: GDJE JE SRAM?

To je prizor s kojim se konobari susreću svakodnevno, a kako to izgleda u njihovim očima podijelila je jedna Hrvatica na Redditu.

  • Radim kao konobarica u jednom malo ozbiljnijem kafiću. Nije da baš moram nositi kravatu, ali svejedno, postoji neka malo viša razina profesionalnosti koja se očekuje, kako od osoblja, tako i od gostiju. Radila sam prije toga u birtiji koja je na drugoj strani spektra i ovakav pristup mi više odgovara. Ono što me užasno živcira su roditelji koji dođu na kafu sa svojim prijateljima i djecom i onda se ponašaju kao da su došli na dječje igralište. Djeca trče po lokalu, vrište, penju se po šanku, iza šanka, ispod šanka… A ne smiješ im ništa reći, jer će se inače užasno uvrijediti – napisala je pa podijelila situaciju kojoj je svjedočila toga dana
  • Danas mi je jedna mala naročito digla tlak. Ima oko pet godina, po mojoj procjeni. Prvo dobrih 10 minuta trči po cijeloj terasi i kafiću. Ostali gosti se okreću, pogledavaju, jedino njeni roditelji ne trzaju. Maltene je ušla u šank i pokušala uzeti paketić Cedevite. Opomenula sam je da to ne može raditi. Onda su joj roditelji dali snop ključeva da se njima igra, iako je na terasi kutija dječjih igračaka, baš zato da bi se djeca imala s čim zabavljati dok roditelji ispijaju kafu. Počela je gurati ključeve u bravu vrata od kafića. Mislila sam da će je brzo proći ta fascinacija, ali nije, pa sam je lijepo zamolila da to ne radi. Potpuno me izignorisala – nastavila je.
  Otkriveno gdje je Johnny Depp otišao nakon pobjede na sudu

Još jednom je opomenula dijete, a na kraju prišla njezinoj mami i zamolila je da je smiri i opomene da ne gura ključeve u bravu kako se nešto ne bi pokvarilo

  • Ona je meni uvrijeđeno odgovorila: ‘Ma šta bi se pokvarilo?’ Nije bila bezobrazna, ali u pogledu joj se vidjelo da mi je zamjerila. Nisu mi ostavili bakšiš – dodaje konobarica pa se pita zar su (većinom mladi) roditelji takvi.
  • Ako si već ne možeš kontrolisati dijete, onda ga nemoj voditi u kafiće, gdje njegov nestašluk ometa druge koji su došli u miru popiti kafu. Gdje je sram? – pita se.

I za kraj je ostavila još jednu anegdotu koja je izbacila iz takta.

  • Prije nekoliko sedmica je mlada majka nasred terase mijenjala pelenu djetetu i onda je ostavila ispod stola. Za početak, mogla si to u autu obaviti, ali da ne možeš ni baciti prljavu pelenu u smeće? Ne razumijem.

Ljudi su se u komentari u većini složili s njom.

hayat.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Supported by TNT Grupacija
Amra
Amrahttps://www.tnt.ba
Amra voli da piše o ljepoti, to je opušta. Njeni savjeti o modi i šminaknju uvijek dobro dođu. Puno istražuje i čita. Ponosna je mama djevojčice i dječaka pa na zabavan način servira korisne informacije o trudnoći i odgajanju djece.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa