Discover The ultimate convenience in Vaping with iGet Vape Australia, where we offer a wide range of products tailored For Everyday Use. Our online store, www.igetshopaustralia.com, ensures You find The perfect Vape solution to fit your lifestyle. experience hassle-free Vaping with quality products designed For both beginners and seasoned users alike. Elevate your Vaping experience today and enjoy The ease of access to The best in The market. KO MOŽE OVOME ODOLJETI Pržena juneća rebra u sosu | Javno.ba
back to top

KO MOŽE OVOME ODOLJETI Pržena juneća rebra u sosu

Sastojci:

  • 1 kg junećih ili telećih rebara
  • 5 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 7 čenova bijelog luka
  • 2 kašičice ljute paprike
  • 3 kašičice senfa
  • 13 kašika maslinovog ulja
  • sok od 1 limuna
  • 2 krompira srednje veličine
  • 2 veze peršuna
  • 2 kašike mljevenog oraha ili badema
  • 40 g parmezana
  • 3 kašike kečapa

Priprema:

Rebra operite i osušite, pa ih stavite na veliki komad alu-folije. Pomiješajte so, biber, ljutu papriku i sitno isjeckan beli luk, pa mješavinu pospite po mesu. Junetinu premažite senfom, poprskajte limunovim sokom i za kraj prelijte uljem. Uvijte u foliju i ostavite da odstoji u frižideru preko noći. Marinirana rebra stavite u posudu za grilovanje, a prije toga na dno sipajte čašu vode i prekrijte crnim lukom. Pržite sat vremena na 150 stepeni. Nakon toga meso premažite mešavinom tri kašike kečapa i jednom ulja pa vratite na zagrijanu ringlu još sat vremena.

Priprema sosa:

Tri čena bijelog luka oljuštite i izgnječite da dobijete pastu, a potom spojte sa sitno sjeckanim peršunom. Dodajte mljevene orahe ili bademe, parmezan i šest kašika maslinovog ulja, pa sve promiješajte.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

drugi upravo čitaju