Kinez je 80 godina nosio metak u vratu, a da to nije ni znao!

95-godišnji kineski ratni veteran nedavno je otkrio da je živio gotovo 80 godina s metkom zabijenim u vrat, a da nije ni znao da je tamo. Nakon pada s balkona svoje kuće u Shandongu u Kini,

Zhao He nije prijavio nikakve simptome svojoj zabrinutoj obitelji.

Nije osjećao nikakvu bol, no nakon nekog vremena veteran Drugog svjetskog rata počeo je osjećati laganu nelagodu u vratu pa ga je sin odlučio odvesti u bolnicu na pregled.

Nakon što su čuli za njegov pad, liječnici su preporučili rendgensko snimanje kako bi bili sigurni da nije ozbiljno oštetio vrat ili kosti. Tako je umjesto očekivanog prijeloma, rendgenska snimka otkrila strano tijelo u čovjekovom vratu, za koje će se kasnije utvrditi da je stari metak.

metak u vrat
metak u vrat

95-godišnji muškarac rekao je liječnicima da se pridružio kineskoj vojsci kao tinejdžer i da se borio u dva rata – protiv japanskih osvajača tijekom Drugog svjetskog rata (1931-1945) i na strani Sjeverne Koreje tijekom Korejskog rata (1950- 1953). U vojsci je zadobio višestruke ozljede, ali se ne sjeća da ga je ikada pogodio metak, i to ravno u vrat!

“Ovaj 95-godišnji muškarac ozlijeđen je dok je nosio ranjenog suborca ​​preko rijeke tijekom bitke. Ima šrapnele u nekim dijelovima tijela”, rekao je čovjekov zet Wang.

metak u vrat
metak u vratu Kineza 80 godina

Sam Zhao procjenjuje da mu je metak bio u vratu od 1944. kada je pogođen dok je prelazio rijeku. Metak mu je navodno ušao kroz lijevu stranu nosa, probio mu gornju čeljust i izbio mu zube prije nego što mu se zabio u vrat. Međutim, ovo je samo njegova teorija

Nakon što su pregledali rendgenske snimke, liječnici su rekli Zhao Heu i njegovoj obitelji da je metak bio blizu nekih većih krvnih žila i da je najbolje da ga ostave unutra, budući da mu ne stvara probleme. Ratni veteran se složio.

“Bio sam zdrav sve ove godine, tako da nema razloga da sada mijenjam stvari”, rekao je Zhao.

Izvor: Zanimljivosti dana

Online portale molimo.Ako kopirate originalni članak s naše stranice,MOLIMO VAS NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV SVOG ČLANKA. Hvala!

zanimljivostidana.com

drugi upravo čitaju