2.7 C
Sarajevo
Čet, 12, 22

KAO IZ BAKINE KUHINJE Kupus sa pilećim batacima

Sastojci:

1 velika glavica kupusa

2 pileća bataka sa karabatakom

2 velike mrkve

1 kašika slatke aleve paprike

100 ml kečapa

malo ulja

2 kašičice soli

malo začina

Priprema:

Mrkvu oprati, očistiti i isjeći. Kupus oprati, očistiti i isjeći. Batake obariti u posoljenoj vodi, prohladiti, odvojiti od kostiju i isjeći meso na komade. U dublju šerpu usuti malo ulja, zagrijati, propržiti mrkvu pa usuti vodu (3-4 čaše). Kada provri, dodati kupus, posoliti i malo promiješati. Poklopiti šerpu.

Kuvati oko pola sata na umjerenoj temperaturi. Dodati alevu papriku i začin, zatim i obareno pileće meso i promiješati. Kuvati još oko 15 minuta. Dodati kečap, promiješati i još kratko kuvati. Isključiti ringlu, poklopiti šerpu, ostaviti da odstoji 15 minuta. Poslužiti toplo.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Amra
Amrahttps://www.tnt.ba
Amra voli da piše o ljepoti, to je opušta. Njeni savjeti o modi i šminaknju uvijek dobro dođu. Puno istražuje i čita. Ponosna je mama djevojčice i dječaka pa na zabavan način servira korisne informacije o trudnoći i odgajanju djece.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa