8 C
Sarajevo
Čet, 03, 23

Kakva je uloga Denisa Stojnića u slučaju Sky aplikacija?

Sky aplikacija nastavlja da ruši kriminalni svijet. Istrage i ugićenja, no još bez optužnica. Posljednji uhićeni, Denis Stojnić, sedam sati je davao iskaz u Tužiteljstvu BiH. Istovremeno, spominjana u Sky aplikaciji, državna tužiteljica Diana Kajmaković današnjom odlukom prvostupanjske disciplinske komisije – privremeno se udaljava s dužnosti, piše N1.

Kada je u srpnju uhićen Elvis Keljmendi, počelo se odmotavati klupko vezano za trgovinu narkoticima, koji su u BiH stizali sa svih strana. Keljmendi je uhićen u akciji “REZ” zajedno sa više osoba, među njima i dobro poznati Anel Sejfović i Ajlin Ahmić, a prije nešto manje od mjesec dana i Adi Nukić.

Keljmendi će nakon toga biti pušten na slobodu, točnije u kućni pritvor jer je postigao dogovor sa Tužiteljstvom. Uslijedila su uhićenja Admira Arnautovića zvanog Šmrk, te sarajevskih policajaca Adisa Prašovića i Amera Selaka, a nedavno i Arnautovićevog odvjetnika Zlatka Ibrišimovića. No vratimo se Keljmendiju. Tužiteljstvo navodi kako su kriptiranim porukama dogovarali isporuku narkotika, među kojima i kokain iz Nizozemske.

“Pa su tako neposrednim ili posrednim komunikacijama koje su ostvarivali putem telefonskih aparata, tzv. Kripta, na kojima su koristili posebnu zaštićenu aplikaciju Sky, Keljmendi i Ahmić od 16.lipnja 2020. godine do 8.ožujka 2021., zajedno, a potom od 8. ožujka 2021. do danas samostalno od pripadnika grupe iz BiH i njima poznatih pripadnika iz Turske, Albanije, Crne Gore i Srbije nabavljali veće količine opojne droge, koju su po prethodnim dogovorima o količini, cijeni i kvalitetu opojne droge ovi pripadnici pakovali i pripremali za daljnji transport”, kažu iz Tužiteljstva BiH.

No pravo je pitanje kakva je uloga prije dva dana uhićenog Denisa Stojnića, inače Keljmendijevog kuma, u ovom slučaju. S obzirom da je on uhićen zbog sumnje na krivična djela navođenje na prostituciju i primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem. Saznajemo da Stojnić tvrdi kako nema sky aplikaciju. U istoj aplikaciji spominjani su i visokopozicionirani članovi pravosudnih i policijskih institucija, a među njima i Diana Kajmaković, tužiteljica Tužiteljstva BiH, koja je danas doživjela i suspenziju od strane prvostupanjske disciplinske komisije VSTV-a.

“Kako tužena obnaša dužnost zamjenika glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Prvostupanjska disciplinska komisija VSTV-a BiH smatra da vođenje disciplinskog postupka, uz istovremeno obavljanje rukovodne dužnosti, ugrožava kredibilitet navedene pravosudne institucije, te da je u cilju objektivnog i vjerodostojnog utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti konkretnog slučaja, a posebno zbog interesa javnosti i osiguranja pravičnog disciplinskog postupka, opravdano da se Diana Kajmaković, zamjenik glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, privremeno udalji od vršenja dužnosti do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka”, kažu iz VSTV-a.

Upravo je o istragama protiv tužilaca govorio i novoimenovani glavni Tužitelj tužiteljstva BiH Milanko Kajganić koji je komentirao i navode da su pored Kajmaković i tužitelji Dubravko Čampara i Džermin Pašić, spominjani u komunikaciji SKY.

“Ja imam informacije koje su se pojavile i u medijima da su određeni tužitelji pominjani u navedenim komunikacijama, između ostalog naveli ste i te tužitelje. Znači i gospodin Čampara i gospodin Pašić? Tamo gdje postoje opipljive informacije koje su relevantne i kada policijske agencije dostave izvještaje između ostalog za bilo kog tužitelje, pa i navedene tužitelje… Za njih nistre dobili izvještaje ? Tako je, nismo dobili izvještaje koji bi bili konkretizirani na bilo koji način da bi bio formiran predmet”, kažu Milanko Kajganić, Glavni tužilac Tužiteljstvo BiH.

Sky aplikacija se dovodi u vezu s mnogim osumnjičenima za razne nezakonite poslove, ali ono što zabrinjava je da se spominju pripadnici policijskih agencija u BiH, ali i pravosudnih institucija. O tome je u veljači govorio i aktuelni ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač. Preko 70.000 uređaja je bilo vezano za korištenje ove kripto aplikacije.

“Sky aplikacija je korištena skoro 10 godina, ne samo ovdje, nego i u čitavoj Europi, Prema nekim informacijama koje imamo , više od 2.000 ljudi u BiH je koristilo kriptirane telefone”, rekao je nedavno Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

Otkrivanje krito razgovora, može ozbiljno da uzdrma podzemlje, ali prije svega pravosudne i policijske institucije. Glavni tužilac je poručio da će se uhvatiti u koštac sa svima koji se spominju u šifriranim razgovorima, ali optužnica još uvijek nema. Kaže, kompikovane su i obimne.

The post Kakva je uloga Denisa Stojnića u slučaju Sky aplikacija? appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Adin
Adinhttps://www.tnt.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa