18.8 C
Sarajevo
Čet, 06, 23

JEZIV SLUČAJ U SRBIJI: PORODICA JE OSTAVILA DA ŽIVA TRUNE, IZ RANA JOJ IZLAZILI CRVI! ŠLOGIRANU I NEPOKRETNU ŽENU DRŽALI U OSTAVI

Ono što je tamo pronašao može da se uporedi s najstrašnijim scenama u horor filmovima!

Nakon potvrde o istinitosti podataka koje je Kurir dobio, sa ovim nehumanim slučajem je upoznata i policija.

Žena je sada zbrinuta u Opštoj bolnicu u Majdanpeku, gdje o njenom trenutnom stanju nisu ništa rekli zbog zaštite podataka o pacijentima.

A šta se desilo pa je doživjela tako strašnu sudbinu?

JEZIV SLUČAJ U SRBIJI: PORODICA JE OSTAVILA DA ŽIVA TRUNE, IZ RANA JOJ IZLAZILI CRVI! ŠLOGIRANU I NEPOKRETNU ŽENU DRŽALI U OSTAVI

Izvor blizak porodici, Kuriru kaže da se ona u januaru šlogirala, a nedugo zatim je zbog komplikacija ostala nepokretna. Uvidom u dokumentaciju saznali su da je krajem marta primljena u Zdravstveni centar u Negotinu, u koji je stigla s uputom izabranog ljekara za hospitalizaciju.

U statusu pacijentkinje navodi se da je prisutan lijevi centralni facijalis, otežan govor, kao i da samostalan hod nije moguć.

  • Klinički nalazi i dopunska ispitivanja pokazali su da se radi o stanju infarkta mozga s posljedičnom ljevostranom slabošću, poremećajem govora i mentalnim smetnjama – navodi se u izvještaju, uz konstataciju da je pacijentkinja odbila bolničko liječenje.

Otpuštena je na kućno liječenje, koje, prema riječima našeg sagovornika, nije bilo adekvatno.

JEZIV SLUČAJ U SRBIJI: PORODICA JE OSTAVILA DA ŽIVA TRUNE, IZ RANA JOJ IZLAZILI CRVI! ŠLOGIRANU I NEPOKRETNU ŽENU DRŽALI U OSTAVI
  • Tako bolesna je smetala ukućanima, pa je njen nevjenčani suprug sa svojom djecom smjestio u ostavu, koja je dozidani objekat kuće u kom su ranije držali zimnicu. Tamo je hladno, promaha je, sve je prljavo. Nisu je ni kupali, ulijepila se i usmrdjela. Samo su je prskali sprejom kada se pojavio dekubitis (rane od ležanja, prim. aut). Njen muž je inače dan prije nego što je pronađena, odnosno nakon što je Kurir pozvao nadležne, išao kod ljekara po recept za svoju terapiju, ali nije pomenuo doktoru da njegovoj supruzi iz rana izlaze crvi. Vjerovatno je ostavio u toj ostavi misleći da će da umre, a bili su im gadni ti crvi, pa je nisu uopšte ni čistili – navodi izvor.

Ljekari opšte bolnice, u kojoj je smještena, ustanovili su da je dovedena praktično bez svjesti, a sumnja se da se dogodio još jedan moždani udar, zbog čega joj rade dodatne analize. Uočena je velika dekubitalna rana na desnoj potkoljenici, koja je očišćena. Ženi su dati antibiotici, a osim problema s ranama ima i tešku ginekološku infekciju zbog nekupanja. Pod nadzorom je ljekara jer je životno ugrožena.

Ona je inače primalac socijalne pomoći jer je nezaposlena i živi u vanbračnoj zajednici sa suprugom i njegovom djecom.

hayat.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Adin
Adinhttps://www.tnt.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa