ISTRAGA O JEZIVOM ZLOČINU U BH. GRADU: OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MAJKE IMAO PSIHIČKIH PROBLEMA?

istraga o jezivom zločinu u bh. gradu: osumnjičeni za ubistvo majke imao psihičkih problema?

Kako su ispričali za Nezavisne, ovaj zločin ih je duboko potresao, a za nesretnu ženu kažu da je bila vrijedna te da se kroz život borila radeći u inostranstvu.

  • Išlo je i to dijete nekad preko granice, a u posljednje vrijeme češće je boravio u Bijeljini. Ne znam ni je li u školu išao, nisam ga često viđao, ali čuo sam da je njegovo psihičko stanje bilo ozbiljno narušeno – kaže poznanik ove porodice.

Da je njegovo mentalno zdravlje bilo narušeno, potvrdili su i drugi mještani, koji tvrde da on nije adekvatno liječen pa je bolest u posljednje vrijeme uzela maha.

  • Vjerujem da je samo teško psihičko stanje moglo tako mladog čovjeka navesti na ovako tešku tragediju. Žene nažalost više nema, a i njegov mladi život je uništen. Nisam sigurna, ali mislim da ona ima još jedno dijete. Ovo je strašan zločin, svi smo šokirani. Da je tom djetetu bar pružena nekakva stručna pomoć na vrijeme, možda do ovog ne bi došlo – rekla je jedna Bijeljinka.

Podsjetimo, ugljenisano tijelo žene pronađeno u subotu, 2. decembra ujutro, tokom gašenja požara u bijeljinskom naselju Velika Obarska, a tragovi su odmah ukazivali na nasilnu smrt.

  • U 8.36 sati Policijskoj stanici je prijavljeno od Teritorijalne vatrogasne jedinice Bijeljina da je došlo do požara u Velikoj Obarskoj, zaselak Budžak. Tom prilikom je primijećeno ugljenisano tijelo, kao i određeni tragovi koji ukazuju na nasilnu smrt – rekli su Nezavisnim u PU Bijeljina.

Naveli su da su osim policije na mjestu događaja bili i vatrogasaci, kao i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini koji je rukovodio istragom.

Isti dan oglasili su se i iz Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, odakle su potvrdili da je oko osam sati žena S. V. preminula usljed teške povrede glave i mozga, a uzrok smrti utvrđen je obdukcijom koja je takođet izvršena u subotu.

  • Povrede su joj nanesene mehaničkim oruđem – sjekirom. Za smrt navedene ženske osobe sumnjiči se njen sin M. V. (18) –  rekli su iz Tužilaštva.

Dodaju da je nakon njene smrti osumnjičeni zapalio njeno tijelo.

  • M. V. je uhapšen i protiv osumničenog će biti podnesen prijedlog za određivanje pritvora nadležnom sudu – naveli su iz Tužilaštva.

(E.F. / Nezavisne.com)

The post ISTRAGA O JEZIVOM ZLOČINU U BH. GRADU: OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MAJKE IMAO PSIHIČKIH PROBLEMA? first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

drugi upravo čitaju