Inspektori pečate apartmane duž Makarske rivijere, u prevari učestvuju i Bosanci

inspektori pečate apartmane duž makarske rivijere, u prevari učestvuju i bosanci

Ove godine kao i prošle, turisti koji planiraju ljetovanje duž Makarske rivijere suočavaju se s online prevarantima koji im nude tuđe apartmane od Brela do Gradca i šire, prenosi  Slobodna Dalmacija

Naivni turisti dopisuju se s prevarantima, rezerviraju apartmane, uplaćuju novac, ali kad stignu na destinaciju, shvate da su prevareni.

Zbog ovakvih situacija, na Facebooku postoje grupe koje pokušavaju identificirati prevarante, ali oni se stalno pojavljuju iznova.

U grupama “Crna lista iznajmljivača apartmana i gostiju” i “Makarska rivijera apartmani 2024.” moguće je pronaći imena prevaranata, a jedna Tučepka je podijelila svoje iskustvo s prevarama.

Tučepka ističe važna pravila: prvo provjeriti smještaj putem lokalne turističke zajednice i zatim stupiti u kontakt s iznajmljivačem telefonski prije uplate.

Prevaranti su aktivni, i ove godine dolazi do prevara s bankovnim računima otvorenim u Italiji, nudeći smještaj po Dalmaciji po nižim cijenama.

Prevaranti traže uplatu na račun druge osobe, i to u visokim iznosima, a Tučepka vodi evidenciju prevaranata na Facebooku.

Prevara je veliki problem, a Tučepka se svakodnevno bori protiv online prevara kako bi zaštitila goste od prevare.

Provjerite cijeli tekst na  poveznici

Objava Inspektori pečate apartmane, na udaru Makarska rivijera, u prevari učestvuju i Bosanci pojavila se prvi puta na PressMedia.

Izvor: ( pressmediabih.com / Javno.ba )

drugi upravo čitaju