-0.1 C
Sarajevo
Ned, 01, 23

IDEALAN ZALOGAJ Slane korpice sa sirom i pršutom

SASTOJCI:

Tijesto za korpice:

200 (+50) g bijelog brašna

50 g kukuruznog brašna

1 kašičica praška za pecivo

pola kašičice soli

1 jaje

1 kašika kisele pavlake

100 g svinjske masti

Nadjev:

500 g svježeg sira

100 g kisele pavlake

3 kašike pečenog susama

1 barena paprika

1 kašičica soli

1/4 kašičice šarenog bibera

100 g suve svinjske pršute

PRIPREMA:

U činiji pomiješajte vlažne sastojke: mast, jaje i pavlaku. Posebno pomiješajte suve sastojke: obje vrste brašna, prašak za pecivo i so. Vlažnim sastojcima postepeno dodajte suve i zamijesite tijesto, te ga ostavite u frižideru na jedan sat da se rashladi. Podlogu za rad pospite brašnom i tijesto razvucite na debljinu od oko pola centimetra.

Čašicom vadite krugove tijesta i stavljajte ih u podmazan kalup za mafine. Prije pečenja, tijesto izbockajte viljuškom kako se ne bi naduvalo tokom pečenja. Korpice pecite na 170 stepeni oko 20 minuta. Ostavite ih u kalupu da se ohlade pa tek onda izvadite jer su krhke dok su tople. Za nadjev pomiješajte sve sastojke (pršutu i papriku isjeckajte), a onda njime napunite korpice.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Supported by TNT Grupacija
Amra
Amrahttps://www.tnt.ba
Amra voli da piše o ljepoti, to je opušta. Njeni savjeti o modi i šminaknju uvijek dobro dođu. Puno istražuje i čita. Ponosna je mama djevojčice i dječaka pa na zabavan način servira korisne informacije o trudnoći i odgajanju djece.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa