Hrvatska policija uhvatila vozače autobusa iz BiH u pokušaju krijumčarenja cigareta

hrvatska policija uhvatila vozače autobusa iz bih u pokušaju krijumčarenja cigareta

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice u suradnji s policijskim službenicima spriječili su pokušaj krijumčarenja 10.000 komada cigareta na graničnom prijelazu Slavonski Brod.

“Provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Slavonski Brod carinski službenici s policijskim službenicima izdvojili su radi kontrole prilikom ulaska u carinsko područje Unije autobus BiH registarskih oznaka, u vlasništvu prevoznika iz BiH, kojim je upravljao državljanin BiH, a u svojstvu drugog vozača nalazio se također državljanin BiH”, priopćila je Carinska uprava.

Pronađene cigarete

Pregledom navedenog autobusa uz uporabu opreme iz programa Hercule III u tvorničkom prostoru podvozja vozila, koji nije namijenjen za prijevoz putničkog prtljaga, pronađene su skrivene cigarete: 500 kutija (10 000 komada) raznih vrsta cigareta koje nisu označene duhanskim markicama Ministarstva financija RH i koje su vozači pokušali na skriven način prokrijumčariti u EU.

Zbog prekršaja opisanog i kažnjivog člankom 137a. Zakona o trošarinama vozačima autobusa izdani su prekršajni nalozi i izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 15.000 eura. Vozači su odmah izvršili uplatu 2/3 izrečene kazne. Navedene nezakonito uvezene cigarete su oduzete, zaključuje se u izvještaju.

Objava Hrvatska policija uhvatila vozače autobusa iz BiH u pokušaju krijumčarenja cigareta pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

drugi upravo čitaju