HRABROST NA DJELU: DRAMATIČNA POLICIJSKA POTJERA ZA KRADLJIVCEM AUTOMOBILA U BIHAĆU

Naime, u jutarnjim satima Policijska stanica Bihać zaprimila je prijavu građana inicijala J.R. rođenog 1968. godine, rođenog u Bihaću, iz naselja Brekovica, koji je kazao da mu je ispred porodične kuće otuđeno putničko motorno vozilo marke Toyota Yaris, bijele boje, hrvatskih registarskih oznaka.

To je za Hayat.ba potvrdio Adnan Beganović, portparol MUP-a USK.

Kako je kazao, izlaskom na lice mjesta pripadnici kriminalističkog sektora Policijske stanice Bihać su izvršili uviđajne radnje, obavijestili tužioca Kantonalnog tužilaštva Bihać koji je očitovao da u opisanom događaju postoje elementi krivičnog djela teške krađe.

  • U poslijepodnevnim satima istog dana PU je zaprimila dojavu da je uočeno kretanje otuđenog vozila na relaciji Cazin-Bihać, te se po toj dojavi najbliža policijska patrola uputila na lokalitet Brekovice-Dubrava, gdje su krećući se u službenom vozilu uočili da na njih velikom brzinom nailazi traženo vozilo koje se nije pomaklo sa puta i nije smanjilo brzinu, te je došlo do kontakta između službenog i traženog vozila. Pričinjena je velika materijalna šteta na PMU te su sva lica, kako u Toyoti, tako i u službenom vozilu, zadobila povrede – rekao je on.
hrabrost na djelu: dramatična policijska potjera za kradljivcem automobila u bihaću
HRABROST NA DJELU: DRAMATIČNA POLICIJSKA POTJERA ZA KRADLJIVCEM AUTOMOBILA U BIHAĆU

Zbog težine povreda isti su prevezeni u Kantonalnu bolnicu “Irfan Ljubijankić” u Bihaću, gdje su kod policijskih službenika konstatovane lake tjelesne povrede, i isti su pušteni na kućno liječenje.

  • Lice koje je upravljalo sa otuđenim vozilom, a radi se o licu H.A., rođenom u Zenici 2000. godine, zadržano je na odjelu neurohirurgije, radi utvrđenja stepena povreda, te zbog toga što se radi o licu za koje se sumnja da je otuđilo vozilo, isti je pod nadzorom policijskih službenika.

O svemu je upoznato Kantonalno tužilaštvo koje je naredilo da se izvrše sve neophodne uviđajne radnje, te prikupe sve relevantne informacije u pogledu dokazivanja postojanja svih elemenata krivičnih djela i nakon toga da se protiv počinioca podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

(N.H.)

hayat.ba

drugi upravo čitaju