8.8 C
Sarajevo
Sri, 10, 22

Grčki krompir koji ostavlja bez daha

POTREBNI SASTOJCI:

• 1, 2 kilograma krompira
• 375 ml pilećeg bujona
• 125 ml maslinovog ulja
• 85 ml limunovog soka
• 5 češnjeva bijelog luka
• 1 kašičica origana
• 2 kašičice soli

PRIPREMA:

Zagrijte rernu na 200 stepeni. U pleh sipajte pileći bujon, limunov sok, ulje, origano, so i ispasirane češnjeve bijelog luka,pa sve dobro promiješajte. U smjesu dodajte debelo isečene kriške krompira, pa još jednom sve promiješajte.

Stavite u rernu i pecite oko 20 minuta, a potom izvadite krompir, izmiješajte ga sa tečnošću, pa vratite da se peče još 25 minuta.

Ponovo izvadite krompir, prebacite ga na drugi pleh, prelijte ga preostalim sokom od pečenja i pecite još 20-ak minuta dok ne postane hrskav i zlatkast na ivicama.

BONUS VIDEO:

 

aloonline.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Amra
Amrahttps://www.tnt.ba
Amra voli da piše o ljepoti, to je opušta. Njeni savjeti o modi i šminaknju uvijek dobro dođu. Puno istražuje i čita. Ponosna je mama djevojčice i dječaka pa na zabavan način servira korisne informacije o trudnoći i odgajanju djece.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa