Iz bakine kuhinje nam stižu prave gurmanske rolnice. Isprobajte recept za jelo koje će vas oduševiti.
Gurmanske rolnice – sastojci:
- pileće grudi
- 100 gr šunke
- 100 gr kulena
- 100 gr kačkavalja
- malo senfa
- persunov list
- bijeli lik u granuilama
- suvi začini
- ulje
- malo začina za piletinu
Gurmanske rolnice – priprema:
Meso lijepo istanjiti tučkom između kese ili folije. Posuti svaku suvim začinom. Premazati senfom i posuti bijelim lukom.
Staviti dva lista šunke i dva lista kulena, malo peršunovog lista i širi prut kačkavalja i posuti začinom za piletinu. Saviti ivice i uviti u rolnicu.
Ređati u podmazan pleh. U činiju staviti malo ulja i sipati sojino ulje.
Četkicom premazati rolnice. Stavite malo odozgo listiće slanine i peci na 200 stepeni C oko 40-45 minuta. Služiti toplo. Fantastičan ukus – pravo gurmansko jelo.
BONUS VIDEO: