Francuski biciklist optužuje Nadala: Da smo to učinili, bili bismo kažnjeni za doping

Poznati francuski biciklist Guillaume Martan optužio je španjolskog tenisača Rafaela Nadala za doping.

Naime, osvrnuo se na Nadalovu izjavu u kojoj je rekao da je dobio veliki broj injekcija u stopala kako bi se u Parizu mogao boriti za trofej.

Ovo što je Nadal napravio je nemoguće za bicikliste i to je za mene normalno. Ako smo ozlijeđeni ili bolesni, ne možemo trčati, ne možemo se natjecati i to mi zvuči kao normalna stvar iz nekoliko razloga. Prvo, zbog zdravlja sportaša. Dugoročno gledano, ne znam koliko je to dobro za Nadalov zapešće, a također, lijekovi – pogotovo injekcije – nemaju ljekoviti učinak i sigurno mogu utjecati na performanse, pa čak i poboljšati nečiju izvedbu. Zato mi se čini da je ovo bilo na granici, rekao je Martan za “Ekipu” i dodao:

– Da je biciklist učinio isto, čak i da nije zabranjeno, svi bi ga počeli optuživati ​​za doping. Postoji takva kulturna pozadina zbog raznih klišeja vezanih uz biciklizam.

Usporedio je Nadalovu situaciju s onom Zlatana Ibrahimovića.

– Ljudi se dive Nadalu jer je izdržao teške bolove. Vjerujem da je Zlatan Ibrahimović govorio i o injekcijama koje je dobio u koljeno. Zato ih i nazivaju herojima jer trpe velike boli, a zapravo koriste tvari da podnose bol i, ponavljam, dopiru do samih granica. Pobjednik u biciklizmu, na Touru, čak i ako ne učini ništa – bit će optužen za dopingzaključio je Nadal.

www.sportskacentrala.com

drugi upravo čitaju