Elegantan odjevni komad: Ženstvene bluze s mašnom proljećni modni trend

Prvi sunčani dani vrijeme su za veliku sezonsku promjenu unutar našeg ormara. Nakon pogleda na prve proljećne kolekcije te modne trendove koji će obilježiti proljećne dane, vrijeme je za početak transformacije ormara.

Uz zimske favorite koji će se na našim policama zadržati tokom još nekoliko hladnijih sedmica pred nama, vrijeme je da napravimo mjesto za prve proljećne modele koji će osvježiti kako našu garderobu, tako i naše svakodnevne kombinacije.

Uz farmerke, koje ćemo spojiti s baš svim proljećnim modnim favoritima, od mini-suknje i midi-haljine do hlača i balonera, te haljine koje spajaju trendi modele i uzorke, bluza s mašnom jedan je od najsvestranijih proljećnih modela koji će jednako dobro izgledati u ležernom, poslovnom i večernjem izdanju.

Bez obzira na trendove i sezonu, bluze su se oduvijek isticale kao jedan od nezaobilaznih komada unutar svakog ormara. Od strogih krojeva do ženstvenih silueta naglašenih sofisticiranim materijalima, bluze jednako dobro izgledaju u ležernoj kombinaciji s farmerkama, u kombinaciji s odijelom kao dio poslovnog izgleda ili uz mini-suknju ili midi-suknju kao dio večernjeg autfita.

U posljednjih nekoliko sezona, umjesto za klasičnim modelima bluza, mnogi su posegnuli za bluzom koja ima i mašnu oko vrata. Osim sofisticiranog izgleda, bluze s mašnom odlikuje i moć transformacije koja profinjenost mašne njenim odvezivanjem i raskopčavanjem jednog ili dva dugmića zamjenjuje ležernim seksepilom.

Unutar prvih proljećnih kolekcija, bluze s mašnom ponovno su se istakle kao jedan od najboljih odjevnih komada koje možete dodati u svoj ormar. Uz njihovo najsvestranije izdanje u crnoj i bijeloj boji, nova sezona bluze s mašnom obojila je trendi nijansama i uzorcima – od šarmantnih tačkica do nježnih zelenih tonova, crvene boje te klasične kombinacije nebeskoplave boje s tankim bijelim prugicama, ali i klasičnih pastelnih boja.

Ponekad je tek jedan detalj dovoljan da klasičan komad pretvori u atraktivan i šarmantan, a kod bluza takav detalj mogu biti upravo mašne – mašna je jedan od onih detalja koji svakom odjevnom predmetu daje posebnu notu, romantični prizvuk te vječni chic dašak, stoga nije čudno da bluze s mašnom ponovno postaju omiljeni dio našeg ormara.

(Nezavisne)

The post Elegantan odjevni komad: Ženstvene bluze s mašnom proljećni modni trend appeared first on Žene.ba.

zene.ba

drugi upravo čitaju