DEVET MLADIĆA SILOVALO 15-GODIŠNJAKINJU, SUTKINJA PORUČILA: ŠOKIRANA SAM JER SE NE KAJETE

devet mladića silovalo 15-godišnjakinju, sutkinja poručila: šokirana sam jer se ne kajete

Sutkinja je ustvrdila kako ju je posebno šokiralo to što niko od optuženih nije pokazao ni trunku kajanja.

  • Vidim samo bijes u vašim očima – rekla im je u sudnici prilikom izricanja presude.

Osmerica optuženih dobila su kazne od jedne do dvije godine zatvora uvjetne ili tzv. privremene kazne. Samo je jedan 19-godišnjak dobio strožiju kaznu:dvije godine i devet mjeseci zatvora bez uvjeta. Jedanaesti optuženik već je 5. aprila ove godine oslobođen optužbi.

Prema tvrdnjama suda, osuđenici, u dobi od 19 do 23 godine, u septembru 2020. godine silovali su tada 15-godišnjakinju u gradskom parku u Hamburgu. Tinejdžerica je tu večer bila na zabavi u gradskom parku.

Budući je bilo razdoblje pandemije koronavirusa, gradski park je bio popularno okupljalište mladih.

  • Djevojka je konzumirala alkohol i imala je najmanje 1,6 promila alkohola u krvi, što su počinitelji iskoristili – pojasnila je predsjednica sudskog vijeća.

Najprije su četverica optuženika odveli mladu osobu u grmlje i nad njom vršili spolne radnje mimo njene volje. Jedan od njih ukrao joj je mobitel i novčanik.

Djevojka je zbog alkohola bila zbunjena, a to su potom iskoristila još dvojica optuženika i također je silovala. Kad je 15-godišnjakinja ponovno lutala parkom, potrčala je drugom mladiću koji ju je zlostavljao. Na kraju su trojica preostalih okrivljenika otišla u grmlje s mladom djevojkom.

No, nije sigurno da su je sva trojica silovala. Zbog toga je sud oslobodio jednog 23-godišnjaka. Presude još nisu pravomoćne. Advokati su tražili oslobađajuću presudu Ukupno 20 branilaca tražilo je oslobađajuću presudu za sve optužene.

Suđenje je počelo 10. maja prošle godine. Trajao je 68 dana, a sud je saslušao 96 svjedoka i nekoliko vještaka.

  • Ovo je bilo teško suđenje na temelju okolnosti u kojemu dugo nije bilo jasno što se dogodilo u noći s 19. na 20. septembra 2020 – rekla je predsjedavajuća sutkinja Anne Meier-Göring.

(Fenix Magazin)

The post DEVET MLADIĆA SILOVALO 15-GODIŠNJAKINJU, SUTKINJA PORUČILA: ŠOKIRANA SAM JER SE NE KAJETE first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

drugi upravo čitaju