Sastojci:
60 g kakaoa
200 g šećera
60 g maslaca
2 jaja
1 kašika ekstrakta vanilije
¼ kašičice soli
1 kašika praška za pecivo
120 g glatkog brašna
50 g šećera u prahu
Priprema:
U posudu za mikser ubacite kakao, šećer i maslac. Sas-tojke izmiješajte na srednjoj brzini. Smanjite brzinu, pa dodajte jaja, jedno po jedno, dok se ne sjedine. Potom dodajte sve preostale sastojke, osim šećera u prahu.
Po-sudu prekrijte plastičnom folijom i stavite u frižider oko četiri sata. Zagrijte rernu na 180°C. Pleh za pečenje obložite papirom.
Tijesto oblikujte u kuglice promjera otprilike 2,5 cm, te ih uvaljajte u šećer u prahu i slažite na pleh za pečenje. Pazite da između keksa bude otprilike četiri centime-tra razmaka, te ih pecite 10 minuta. Ostavite ih minut u vrućem plehu prije nego što ih prebacite na rešetku da se u potpunosti ohlade.
BONUS VIDEO:
ČOKOLADNI RASPUCANCI Poslastica koju obožavamo tokom praznika Aloonline.ba.