CIJELA JUGOSLAVIJA JU JE OBOŽAVALA: Ovako danas izgleda Ekstra Nena

Oprobala se u različitim muzičkim žanrovima i to zahvaljujući specifičnoj boji glasa, takođe, pjevala je i na nekoliko svjetskih jezika.

Bila je posljednji predstavnik Jugoslavije na Pjesmi Evrovizije.

Oprobala se i kao glumica, te je ostvarila niz uloga na televiziji, ali i u pozorištu.

Riječ je o Snežani Berić, poznatijoj po umjetničkim imenom Ekstra Nena.

Snežana je dobitnik zlatne značke Kulturno-prosvjetne zajednice Srbije, a učestvovala je i u mnogim humanitarnim akcijama.

Berić je objavila tri knjige bajki i pjesama: „Zaljubljena tetka“, „Put do srca“ i „Ne zaboravi me“.

Diplomirala je na Akademiji umjetnosti u Beogradu, a magistrirala je na Fakultetu za kulturu i medije na Univerzitetu Megatrend u Beogradu.

O privatnom životu pjevačice malo se zna, međutum, ono što je poznato javnosti i vezano je za njen život nije nimalo prijatno.

Nena je sa samo šesnaest godina ostala bez roditelja i kroz život se snalazila sama, pritom je vodila brigu i o svojoj sestri.

Kako bi preživjela za vrijeme studentskih dana pjevala je u hotelu „Taš“.

Ona se 2009. godine udala za Miroljuba Jevtića koji je bio na funkciji zamjenika direktora „Železnice Srbije“:

-Danas smo se upoznali, za sedam dana ponovo vidjeli, a osmog dana riješili smo da se vjenčamo. I vjenčali smo se. Ne mogu sad da kažem da mi se dopala njegova kosa ili visina. Ne! Jednostavno sam osjetila da je to neko s kim vrijedi provesti život. Prijatelj mi kaže: ‘Vi ste kao latino serija.‘ To je istina. Sad ne brinem ni o čemu. Imam čuvara. Na meni je samo da učestvujem u životu i da budem bolja nego što jesam. Moj muž je na prvom mjestu. Ravnopravno razgovaramo o svemu. On jeste doktor nauka iz oblasti saobraćaja i menadžmenta i redovni profesor na Univerzitetu, ali njegova struka meni nije apstraktna. I ja sam, takođe, u akademskoj oblasti.

Međutim, i kada je riječ o ljubavi situacija nije bila onakva kakva se priželjuje i brak između Nene i njenog izabranika raspao se prije prve godišnjice.

-Bila sam u braku, nažalost, jako kratko jer smatram da, kada se ne podudaraju iste dimenzije, treba se razdvojiti – naglasila je Nena u jednoj TV emisiji.

Eksta Nena se na scenu vratila 2019. godine sa pjesmom „Još ti čujem glas“, kada je učestvovala na muzičkom takmičenju „Beovizija“, a u tom periodu izdala je svoj dvanaesti po redu studijski album.

(Express/Espreso)

CIJELA JUGOSLAVIJA JU JE OBOŽAVALA: Ovako danas izgleda Ekstra Nena Express.


express.ba

drugi upravo čitaju