Ćetković otkazao koncert u Nikšiću zbog prijetnji: Poručili mu da je “četalj”

Na društvenim mrežama je pokrenuta kampanja gdje su pjevača nazivali “četaljem” i optuživali ga da se “prodao”.

Koncert Sergeja Ćetkovića u Nikšiću, planiran povodom obilježavanja Dana državnosti, je otkazan zbog toga što je njegov tim bio izložen uvredama i indirektnim prijetnjama, potvrđeno je “Vijestima” iz više izvora.

Na društvenim mrežama je pokrenuta kampanja gdje su samozvane patriote pjevača nazivale “četaljem” i optuživale da se “prodao”.

Za lokalne medije je dato objašnjenje da je pjevač odustao od nastupa iz ličnih razloga.

Da su razlozi ipak pritisci su potvrdili iz krugova bliskih rukovodstvu nikšićke opštine, ali i poznatom pjevaču.

Opština Nikšić saopštila je da je tačna informacija da je koncert Sergeja Ćetkovića planiran za proslavu Dana državnosti 13. jula otkazan zbog, kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika opštine, “neformalnog obavještenja” da je Ćetković na društvenim mrežama pretrpio “niz uvreda i prijetnji od strane struktura koje su prošle nedjelje protestovale pred Vladom.”

Oni su kazali da su imali želju da za “najveći državni praznik priredimo našim sugrađanima i gostima iz drugih gradova jedno lijepo veče sa regionalnom zvijezdom iz Crne Gore.”

Taj polusvijet je u svojoj mržnji otišao toliko daleko da je pjevaču zamjerio što se preko svoje zvanične instagram stranice oprostio od pokojnog mitropolita Amfilohija kada se ovaj upokojio. Slične aktivnosti ove ekstremističke i mržnjom ostrašćene grupe su pokušale sprovesti i prilikom gostovanja najvećeg živog pjesnika sa ovih prostora Matije Bećkovića zimus u Nikšiću ali se Bećković nije pokolebao. Ovakav odnos prema umjetnicima imali su još samo nacisti u Hitlerovoj Njemačkoj i prava je sreća da su ove strukture daleko od uzimanja bilo kakve vlasti u Crnoj Gori”, piše u saopštenju.

Opština je, kako navode, odlučila da ne traži Ćetkovićevu zamjenu, te da honorar predviđen za njegov nastup uplati za liječenje Nikšićanina Boža Janjuševića.

“Mi smo kao Opština mogli angažovati zamjene i bilo je estradnih umjetnika kojima nije bio problem da pjevaju i suoče se sa uvredama i prijetnjama pomenutog polusvijeta ali mi nismo željeli da izlažemo ni njih ni građane novim neprijatnostima niti da naš veliki praznik pretvaramo u nadgornjavanje sa crnogorskim nacistima. Zato smo odlučili da ne dovodimo nikog umjesto gospodina Ćetkovića a da honorar koji je bio predviđen za njegovo gostovanje uplatimo za liječenje našeg sugrađanina Boža Janjuševića i tako pošaljemo poruku da smo prije svega pozvani da budemo ljudi kako je to govorio naš patrijarh Pavle”, navodi se u saopštenju.

To, kako zaključuju u saopštenju, “ne znači da ćemo zaboraviti uvrede koje su crnogorski nacisti uputili radnicima Željezare prije neki dan u Podgorici, prijetnje Sergeju Ćetkoviću samo zato što je trebalo da pjeva građanima Nikšića, kamenovanje autobusa sa našom djecom na Cetinju.”

“Dobro pamtimo čitav taj odnos i bićemo spremni da spriječimo da takva postupanja postanu pravilo”, zaključuje se u saopštenju Opštine.

(express/n1info)

Ćetković otkazao koncert u Nikšiću zbog prijetnji: Poručili mu da je “četalj” Express.

Sportska centrala

drugi upravo čitaju