BURAN DAN U SARAJEVU: NAKON HAPŠENJA, PRONAĐEN ECSTASY, DROBILICA, SPEED I MARIHUANA

buran dan u sarajevu: nakon hapšenja, pronađen ecstasy, drobilica, speed i marihuana

Tako je u 13:15 sati u ulici Osik, općini Ilidža, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga izvršen pretres A.J., rođen 1990. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, kao i pretres kuće i pratećih prostorija koje 33-godišnjak koristi na području općine Ilidža.

Tom prilikom kod njega je pronađena i oduzeta određena količina suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, 14 tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu ecstasy, metalna drobilica i digitalna vaga sa tragovima NN materije koja asocira na opojnu drogu.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga /član 238. stav 1. KZ FBiH/,  osumnjičeni je lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

U ulici Zahira Panjete sinoć su u 22:10 sati policijski službenici Sektora za policijsku podršku lišili slobode H.Dž., rođenog 1994. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga /član 239. stav 3. KZ FBiH/.

Prilikom pretresa kod njega je pronađeno i oduzeto šest paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu i dva paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu speed.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

(MUP KS/ I.S.)

The post BURAN DAN U SARAJEVU: NAKON HAPŠENJA, PRONAĐEN ECSTASY, DROBILICA, SPEED I MARIHUANA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

drugi upravo čitaju