SASTOJCI:
500 g heljdinih kora
Za premazivanje kora:
100 ml kisele vode
100 ml jogurta
50 ml ulja
1 kašičica soli
Za nadjev:
200 g svježeg špinata
5 jaja
500 g svježeg sira
100 g feta sira
1 kašičica soli
PRIPREMA:
Prvo napravite premaz za kore tako što ćete pomiješati sve sastojke. Špi-nat sitno nasjeckajte pa ga stavite u dublju činiju. U isjeckan špinat dodaj-te sir, so i jaja, dobro promiješajte i dobili ste nadjev. Kore presijecite po dužini. Slažu se po dvije kore, odno-sno trake, a svaka se poprska sa po dvije-tri kašike premaza. Premažite prvu koru, staviti preko nje drugu pa na donji dio stavite tri kašike nadjeva, savijte krajeve kako nadjev ne bi iscu-rio tokom pečenja pa uvijte u rolnicu. Tako uradite sa svim korama. Rolnice poslažite na pleh obložen pek-papi-rom i blago premažite ostatkom fila koji se koristili za premaz. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180 ste-peni oko 25 do 30 minuta, odnosno dok ne porumene.
BONUS VIDEO: