Britanac otputovao u Ukrajinu popraviti zube!

Britanac je bio prisiljen otputovati u ratom razorenu Ukrajinu na liječenje zuba – nakon što nije uspio dobiti termin za NHS. …..

Richardu Howeu, 58, iz Elyja, Cambridgeshire, prošlog mjeseca napravio se apsces ispod zuba, što mu je uzrokovalo jaku nelagodu. Nazvao je svog lokalnog stomatologa NHS-a da dogovori termin, ali mu je rečeno da će morati otići privatno da ga dobije – po visokoj cijeni.

Stoga je Richard odlučio otputovati u Kijev, gdje je živio prije rata, kako bi obavio neki posao u svojoj staroj zubarskoj ordinaciji. Uspio je sve to dovršiti po upola nižoj cijeni u Velikoj Britaniji, uključujući putne troškove.

Richard je rekao medijima: “Bio sam u velikim bolovima, ali su mi odmah rekli da nema šanse da dobijem termin za NHS. U Ukrajini sam dobio termin odmah i za djelić cijene. To samo pokazuje u kakvom je neredu NHS stomatološka služba.” trenutno.”

Richard, čija je supruga Ukrajinka, postao je frustriran nakon što ga je lokalni stomatolog NHS-a odbio. Da bi privatno uklonili njegov apsces, stomatolozi su tražili minimalno 875 funti, plus hitnu naknadu od 75 funti, ili oko 1000 funti!

Kako je Richard proveo 12 godina živeći u Kijevu radeći u automobilskoj industriji sa suprugom i obitelji i vratio se u UK mjesec dana prije Putinove brutalne invazije. I dalje ima kontakte u Klinici za modernu stomatologiju, ukrajinskoj ordinaciji koju je često posjećivao, pa ih je nazvao da se dogovorimo.

Rekli su mu da ga mogu odmah vidjeti ili će doći, što je navelo Richarda da odleti u Poljsku 28. veljače i uhvati 13-satni vlak preko granice do Kijeva. Unutar tjedan dana dao je drenirati apsces i obaviti dodatne radove, uključujući tri korijenska kanala i ispun, za povoljnih £220!

Richard je rekao: “Išao sam k njima dok sam živio u Kijevu, pa sam vjerovao da su dobra praksa. “Tamošnji je zubar rekao da bi bio sretan da me vidi, pa sam odletio u Lublin i dugo se vozio vlakom do Kijeva.”

“Put me koštao ukupno 100 funti u oba smjera, ali kako tamo imam kuću, smještaj je bio besplatan. “Kada sam stigao na kliniku, drenirali su mi apsces, usmrtili inficirani korijen i očistili područje oko zuba. “Iskoristio sam priliku da obavim potpuni pregled dok sam bio tamo i otkrio da trebam korijenski kanal i punjenje – pa je on to učinio umjesto mene. A kad sam vidio račun, znao sam da se isplati.”

Richard je imao četiri odvojena sastanka u Ukrajini, a zatim se vratio u Cambridgeshire. Kaže da je tijekom svog boravka svaki dan čuo sirene za zračnu uzbunu i da se morao pridržavati strogog policijskog sata od 23:00 do 5:00 ujutro.

“Zračne sirene su se uključivale dva do tri puta dnevno, ali mještani su se dosta navikli na to pa su bili dosta mirni. Ludo je što smo pozvali ukrajinske državljane da potraže utočište u Ujedinjenom Kraljevstvu, ali ako imaju problema sa zubima, nemaju šanse da ih pregleda NHS stomatolog. “Ali ondje svatko može ući s ulice i odmah se vidjeti, bez obzira na nacionalnost – a zemlja je doslovno ratna zona.” Vrlo je nazadno!” dodao je Richard na kraju intervjua

Izvor: Zanimljivosti dana

Molimo vas da internetski portali, ako kopirate originalni članak s naše stranice zanimljivosti dana, NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV. Hvala vam!

britanac otputovao u ukrajinu popraviti zube!

zanimljivostidana.com

drugi upravo čitaju