BRAČNI PAR IZ SPLITA OTIŠAO JE NA MEDENI MJESEC U VENECIJU: ONA POGINULA U AUTOBUSU SMRTI

bračni par iz splita otišao je na medeni mjesec u veneciju: ona poginula u autobusu smrti

Do sada je identificirano osmero od ukupno 21 žrtve među putnicima autobusa koji se srušio u Mestreu.

Sedam žrtava su žene te dječak od godinu i po dana. Većinom su stradali mladi ljudi, a među poginulima čiji je identitet otkriven su djevojčica od oko 11 godina, mlada žena od 28 godina, dva mladića od 30 godina, 38-godišnjak te dvije žene od 65 i 70 godina, rekli su iz policije.

Među poginulima je i mlada Hrvatica, Antonela Perković koja se nedavno udala, a život je izgubila na ovom bračnom putovanju. Njen mladi suprug, Marko Baković jedan je od dvadesetak povrijeđenih i nalazi se u talijanskoj bolnici u Milanu.

  • Znamo da su išli na putovanje u Veneciju. Mladi su bračni par. Sudjelovali su u nesreći. Ne znamo ništa više od toga, informacija nema. Pokušavamo doznati barem nešto, ali teško ide – rekao je za 24sata.hr poznanik mladog bračnog para koji je nastradao u stravičnoj nesreći.

Par se vjenčao prije dvadesetak dana, a u Veneciju su otišli na bračno putovanje. Oboje su s područja Splita, a mladić je bio i aktivni nogometaš u jednom lokalnom klubu.

Posljednju utakmicu za klub odigrao je prije pet dana, a potom se zaputio na bračno putovanje sa suprugom. Njihova porodica krenula je u Rim nakon što su saznali da je mladi bračni par učestvovao u nesreći.

Petero povrijeđenih, među kojima su i djeca u dobi od 3 i 5 godina, u kritičnom su stanju i nalaze se u bolnici u Padovi. Neki od njih pretrpjeli su teške opekotine. Među povrijeđenima su španski, njemački, austrijski, francuski i ukrajinski turisti, koji su se kobne noći vraćali s izleta u Veneciji. Do teške nesreće došlo je kad je vozač autobusa, iz još neutvrđenih razloga, udario u zaštitnu ogradu na nadvožnjaku, pri čemu se autobus prevrnuo i s visine od desetak metara pao na krov na donju cestu. Autobus se potom zapalio. Nezvanično, vozaču pozlilo. Policija još ne može napraviti preciznu rekonstrukciju nesreće. Poginuo je i vozač Alberto Rizzotta (40).

Do teške nesreće došlo je kad je vozač autobusa, iz još neutvrđenih razloga, udario u zaštitnu ogradu na nadvožnjaku, pri čemu se autobus prevrnuo i s visine od desetak metara pao na krov na donju cestu. Autobus se potom zapalio.

(A. J./24sata.hr)

The post BRAČNI PAR IZ SPLITA OTIŠAO JE NA MEDENI MJESEC U VENECIJU: ONA POGINULA U AUTOBUSU SMRTI first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

drugi upravo čitaju