-4.1 C
Sarajevo
Sri, 02, 23

Borac kažnjen zbog skandaloznog ponašanja navijača na utakmici protiv Igmana, sankcionisana će biti i službena lica

Ovu informaciju za portal Klix.ba potvrdio je prvi potpredsjednik Disciplinske komisije Nogometnog saveza BiH Nermin Kljajić te je istakao da se konačna odluka o eventualnom kažnjavanju službenih lica može očekivati za dvije sedmice.

Borac je kažnjen zbog nacionalističkog i nedoličnog skandiranja te parole svojih navijača, a službenim licima se na teret stavlja to što nisu ispoštovali predviđene korake oko postupanja na utakmici kada dođe do ovakvih i sličnih pojava.

Naime, glavni sudija Miloš Gigović (Bosanska Gradiška), asistenti Stefan Tešanović (Istočno Sarajevo) i Amir Kadić (Ilidža), četvrti sudija Admir Šehović (Sarajevo) te delegat Goran Mikanović (Prijedor) morali su prekinuti utakmicu.

Prema propozicijama takmičenja, nakon prekida utakmice putem razglasa se obavještavaju navijači da obustave neprikladno navijanje, a ukoliko se situacija ne promijeni onda slijedi povlačenje ekipa s terena.

Podsjetimo, najvatrenija navijačka grupa Borca, poznatija kao Lešinari, tokom utakmice skandirali su osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, a više od tri minute bila je istaknuta parola s porukom: “Rastu neki novi Srbi kao ljuta guja, skupo će vas koštati Bljesak i Oluja.”

Službenim licima ništa od toga nije bilo sporno pa nisu prekidali utakmicu koja je na kraju okončana rezultatom 1:0 za Borac golom Benjamina Tatara u samoj završnici susreta.

sport1.oslobodjenje.ba

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Brano
Branohttps://javno.ba
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše nogomet. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regije i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informira o svim sportskim dešavanjima.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa