BIZARNI GLAS ptice kapucina zvuči poput mukanja krave i motorne pile!

kapucin

Kapucin, egzotična ptica iz džungli Južne Amerike, poznata je po jednoj od najbizarnijih pjesama (zvukova) parenja čiji glas zvuči poput mukanja krave i motorne pile u isto vrijeme…..

Kapucini imaju prilično neobičan izgled. Imaju svijetlosmeđe perje koje na trbuhu prelazi u jarko narančasto i ćelavu glavu poput lešinara prekrivenu plavom kožom.

Kontrast između njegovog bogatog perja i gole glave je upečatljiv i čini neobičan izgled, ali ćete zaboraviti na njegov neobičan izgled kada čujete njegovu pjesmu parenja.

Nazvati “pjesmom” zvukove koji izlaze iz kljuna ove ptice tijekom sezone parenja čini se malo pretjerano, jer ne zvuči nimalo poput melodičnog cvrkuta slavuja ili ptice rugalice.

Vrlo je teško opisati pjesmu parenja muških kapucina, jer ima vrlo jedinstven zvuk, no neki ga uspoređuju s mukanjem krave i zvukom motorne pile. Sličnost pjesme s mukanjem stoke donijela je ptici kapucinu nadimak “ptica tele”.

Tijekom sezone parenja mužjaci kapucina okupljaju se u velike skupine i svojim “veličanstvenim” pjevanjem pokušavaju privući potencijalne partnerice.

Svoje jedinstvene melodije proizvode udišući zrak i pohranjujući ga u zračne vrećice koje se nalaze s obje strane vrata. Kad su vrećice pune, naginju se i stvaraju svoju bizarnu pjesmu. Pjev ptice kapucina za parenje smatra se jednom od najčudesnijih i najčudnijih vokalizacija u svijetu ptica.

Na kraju, ako odlučite poslušati zvuk ove ptice, svakako utišajte video.

Izvor: Zanimljivosti dana

Molimo vas da internetski portali, ako kopirate originalni članak s naše stranice zanimljivosti dana, NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV. Hvala vam!

bizarni glas ptice kapucina zvuči poput mukanja krave i motorne pile!

zanimljivostidana.com

drugi upravo čitaju