BiH nema igrača skupljeg od 10 miliona eura, Krunić stigao Pjanića na vrhu najskupljih Zmajeva

Specijalizovana stranica koja se bavi tržišnom vrijednosti nogometaša “Transfermarkt” ažurirala je podatke za sve igrače širom svijeta pa tako i za reprezentativce Bosne i Hercegovine.

I dalje je Miralem Pjanić najskuplji nogometni reprezentativac BiH čija je vrijednost 9,5 miliona eura. Kako je Pjaniću “pala” cijena u posljednjim mjesecima, tako BiH nakon dugo vremena nema igrača skupljeg od 10 miliona eura, a svojevremeno ih je bilo nekoliko u zlatnoj eri Zmajeva.

Pjanića je na vrhu stigao Rade Krunić. Vezista Milana je osvojio titulu prvaka Italije i igrao je bitnu ulogu u završnici sezone, tako da je rast cijene bio očekivan. Kako je Pjanićeva sudbina neizvjesna, a Krunić će uskoro potpisati novi ugovor s Milanom, neminovnost je da uskoro bude i zvanično najskuplji bh. nogometaš.

Kruniću je cijena porasla sa 7,5 na 9 miliona eura. Na trećem mjestu je Amir Hadžiahmetović. Vezista Konyaspora uskoro bi mogao preći u Seriju A, a Transfermarktova vrijednost mu je šest miliona eura koliko i Ermedinu Demiroviću i Anelu Ahmedhodžiću, mladim nogometašima kojima je cijena “pala”.

bih nema igrača skupljeg od 10 miliona eura, krunić stigao pjanića na vrhu najskupljih zmajeva

Šest bh. reprezentativaca zabilježilo je rast cijene. Osim pomenutih Krunića i Hadžiahmetovića, vrijednost je porasla Sanjinu Prciću (4 miliona), Amaru Dediću (4 miliona), Miroslavu Stevanoviću (2 miliona) i Ibrahimu Šehiću (1,5 miliona).

Pet igrača vrijedi manje nego što je bilo na posljednjem ažuriranju. Osim Pjanića, Demirovića i Ahmedhodžića, koje smo već spominjali, vrijednost je pala Ameru Gojaku (2 miliona) i Muhamedu Bešiću (1,2 miliona).

Igrač s najmanjom vrijednosti u reprezentaciji BiH je mladi golman Borca Nikola Ćetković čija je vrijednost 200.000 eura. Kapiten Edin Džeko zadržao je tržišnu vrijednost od četiri miliona eura.

Objava BiH nema igrača skupljeg od 10 miliona eura, Krunić stigao Pjanića na vrhu najskupljih Zmajeva pojavila se prvi puta na Gol.ba.

gol.ba

drugi upravo čitaju