13.8 C
Sarajevo
Pet, 12, 22

BEVANDA: ODLUKA VIJEĆA MINISTARA O FINANSIRANJU OPĆIH IZBORA NIJE ZAKONITA

Bevanda je naglasio da je Ministarstvo finansija i trezora BiH upozorilo na nezakonitost takve odluke u svom mišljenju koje je danas bilo pred ministrima kao sastavni dio materijala za sjednicu.

  • Zakonom je propisano da Vijeće ministara može donijeti odluku u slučaju privremenog finansiranja, ali nikako iz ovih predloženih izvora, odnosno akomuliranih prihoda. U Mišljenju Ministrstva finansija i trezora BiH sve je decidno navedeno, ali očito da zakon i zakonito postupanje nisu bili prioritet kod predlaganja ovakve odluke – istakao je Bevanda.

Dodao je kako smatra da predlaganje ovakve odluke izlazi iz sfere profesionalnog, a ulazi u sferu politikantsva.

  • Inače, poziv za današnju sjednicu stigao je jutros što je rezultat političkog pritiska kojem su podlegli upravo oni koji su već 18 mjeseci usporavali procese, prvo za donošenje Budžeta za 2021. godinu, a potom i Globalnog okvira fiskalne bilanse i politika u BiH za što je trebalo devet mjeseci – naglasio je Bevanda.

Ističe da nije želio da ulazi u javne polemike niti je želio ići ispod razine neprimjerene funkciji koju obnaša, kao ni ličnih ubjeđenja, ali je postao predmetom progona i hajke.

  • Nažalost, živimo u društvu u kome odgovornost, stručnost i znanje često gube borbu sa sirovom moći i agresijom. Sve to potvrđuje neviđena hajka, podmetanja i manipulacije čiji predvodnik je Centralna izborna komisija BiH instruirano od strane svojih političkih mentora koji su ovih dana izišli na otvorenu scenu sijući neviđene količine laži, spletki i, slobodan sam reći, otvorene mržnje – naglasio je Bevanda. Zaključio je da će uprkos svemu svoj posao raditi sukladno Ustavu i propisima koji to definiraju u vjeri da je to jedini put i način djelovanja u BiH.
  ZALIHIĆ O NEGATIVNOJ OCJENI RADA SKUPŠTINE KS: KOŠMAR DILETANATA TROJKE OSTAT ĆE ZAPISAN ZA BUDUĆE GENERACIJE

hayat.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Mirko
Mirkohttps://javno.ba
Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istraživač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa