Benjamin Spahović negirao krivicu za nesreću u kojoj je Porscheom udario sina Danisa Tanovića

U Općinskom sudu Sarajevo 24. maja održano je ročište na kojem je Benjamin Spahović negirao krivicu za stravičnu nesreću u kojoj je Porscheom udario 17-godišnjeg sina oskarovca Danisa Tanovića, potvrđeno je za “Avaz” iz Odjela za odnose s javnošću Općinskog suda.

Veća brzina

U skladu s ovim izjašnjenjem, njegov predmet bit će dostavljen drugom sudiji na suđenje. Datum početka suđenja još nije zakazan.

Prema optužnici Tužilaštva Kantona Sarajevo, Spahović se tereti za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa u vezi s krivičnim djelom ugrožavanje javnog prometa.

On je 11. februara u 20.55 sati u ulici Hamdije Kreševljakovića, upravljajući vozilom Porsche Cayenne, udario pješaka Orhana Tanovića, koji je tom prilikom zadobio povrede opasne po život.

Spahović je optužen da se kretao nedozvoljenom brzinom od 75,4 kilometra na sat u naseljenom mjestu gdje je dozvoljena brzina kretanja 50 kilometara na sat.

Crveno svjetlo

– Optuženi je propustio da zaustavi vozilo na obilježenom pješačkom prijelazu reguliranom svjetlosnim saobraćajnim znacima, na upaljeno crveno svjetlo na semaforu, što znači zabranu prolaska za motorna vozila – navodi se u optužnici.

Tužilaštvo je predložilo da se Benjaminu Spahoviću izrekne i mjera zabrane upravljanja vozilima B-kategorije.

Produžavan pritvor

Spahović je još u pritvoru koji mu je određen neposredno nakon hapšenja, a potom je produžavan. Policija je utvrdila da nije bio pod utjecajem alkohola i droge.

pressmediabih.com

drugi upravo čitaju